ČeskoMB

NExl: Třebíč již má 4 výhry. Blansko je v problémech

Druhý týden měla na programu také Nadstavba o Extraligu. Po ní to s nadějemi na záchranu v nejvyšší soutěži nejlépe vypadá pro Třebíč.

Olympia Blansko – Kotlářka Praha 4-5
Kotlářka Praha – Olympia Blansko 5-0

Blansko po prvních dvou prohrách s Nuclears vědělo, že každá další prohra ji výrazně sníží naděje na záchranu v Extralize. Jenže hned úvod pátečního duelu proti Kotlářce baseballistům Olympie vůbec nevyšel. Pražané se totiž v první směně dokázali prosadit a stáhli hned čtyři doběhy. Pak se ale domácí startér Luis Rengel rozházel a do hry se dostala i pálka Blanska. Té trvalo šest směn, než stáhla také čtyři doběhy a začínalo se tak opět znovu. Jenže v osmé směně již zjevně unavený Rengel pustil na mety tři pálkaře soupeře a s přispěním jedné chyby v obraně Kotlářka doběhla pro pátý doběh. Pražský tým pak poslal na kopec duel uzavřít Patrika Kolkuse a ten tuto situaci zvládl.

Druhý duel v Praze byl také vyrovnaný, když fanoušci mohli vidět první doběh až v dohrávce čtvrté směny, kdy Adam Matuška stáhl Matěja Šůchu. Nakonec se ukázalo, že tento doběh byl také vítězný. Domácí startér Lukáš Ercoli totiž v osmi směnách hostům nepovolil ani jeden doběh. Na jeho práci pak v deváté směně navázal Adam Lovecký a Kotlářka si tak připsala shutout. Naopak Blansko prohrálo i čtvrté utkání v baráži a jeho šance na udržení Extraligy se hodně snížily.

Třebíč Nuclears – Blesk Jablonec 8-7
Blesk Jablonec – Třebíč Nuclears 3-9

Neuvěřitelné drama nabídlo již první utkání série mezi Nuclears a Bleskem. V něm totiž domácí zachraňovali v závěru zápas, v němž skoro celý čas prohrávali. Třebíč sice vedla po první směně po odpalu Patrika Kadrnožky 2-0, ale Jablonec dokázal skóre postupně otočit na 6-2. Na kopci navíc měli Severočeši dobře házejícího AJ Fella, který domácí moc nepouštěl do tlaku. To se mělo změnit v dohrávce sedmé směny, kdy Třebíč dokázala stáhnout dva doběhy. O směnu později pak bylo vyrovnáno, když Třebíč dvěma doběhy vyhnala Fella z kopce.

O vítězi tak muselo rozhodnout nastavení. V něm nejdříve hosté stáhli jeden doběh po chybě obrany Nuclears. Jenže pak Jeffrey Barto hodil tři strikeouty a na pálku šli domácí. A hned jejich první pálkař zápas ukončil. Richard Sázavský dvoumetovým odpalem stáhl na domácí metu oba běžce a třebíčtí mohli slavit.

Také v Jablonci se Třebíč dostala do vedení 2-0 hned v první směně zásluhou homerunu Ryana Johnsona, ale tentokrát si zápas dokázala pohlídat. Velkou měrou se na tom podílel práve Johnson, který k skvělé pálce přidal i šest směn na kopci, kdy umožnil jen 3 doběhy. Jeho spoluhráčům se ale proti Jiřímu Hiklovi dařilo mnohem lépe a v pěti směnách mu nadělili 6 doběhů. Nuclears pak na poslední tři směny poslali na kopec Jeffreyho Barta a ten v nich nepovolil domácím ani jeden úspěšný odpal.

Třebíč si tak připsala již čtvrtou výhru ze čtyř utkání Nadstavby a je na nejlepší cestě udržet Extraligu i pro rok 2022. Naopak pro Jablonec a Blansko to s nadějemi na zachování příslušnosti v Extralize nevypadá dobře. Hodně napoví již další víkend, kdy proti sobě nastoupí Blansko s Jabloncem a Třebíč s Kotlářkou.

Tabulka

  W  L  %  GB  BA  OBP  ERA  K  FA  Err  Skóre 
Třebíč Nuclears401.000.2620.3741.6143.934830 : 15
Kotlářka Praha31.7501.270.3584.533.949821 : 23
Blesk Jablonec13.2503.2660.3884.6116.958529 : 28
Olympia Blansko04.0004.1940.2554.7632.96259 : 23
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..