MBOstatní

OH: Američané porazili i obhájce olympijského zlata

V posledním utkání skupinové fáze se utkaly Jižní Korea a USA. Byl to zároveň souboj o první místo ve skupině B.

Korejcům stačili první tři pálkaři k tomu, aby se hned v úvodu utkání ujali vedení 1-0. Jenže od této chvíle se jejich útok zadrhl a Jihokorejci nebyli schopni se prosazovat proti americkým nadhazovačům.

To Američané si na první doběhy museli počkat až do dohrávky čtvrté směny, ale hned z toho byly dva po homerunu Tristona Casase.

O směnu později přidali Američané další dva doběhy, když nejdříve odpálil solo homerun Nick Allen, aby o chvíli později Austin Tyler svým odpalem stáhl pro doběh Eddyho Alvareze.

Stav 4-1 vydržel až do deváté směny, protože mezitím si ani jeden z hráčů nedokázal připsat úspěšný odpal. Jenže v do deváté směny vstoupili Jihokorejci výborně, když se na metu dostali hned první dva pálkaři. Následující pálkaři z nich ale stáhli na domácí metu jen jednoho a David Robertson si tka připsla první Save na turnaji.

Američané tak končí první ve skupině B a v pondělí si zahrají čtvrtfinále proti Japonsku. V neděli od pěti ráno středoevropského času se střetnou Mexičané a Izraelci. Pro poraženého pak Olympiáda končí. Od dvanácti se utkají Jižní Korea s Dominikánskou Republikou ve druhém čtvrtfinále. Vítěz postoupí do semifinále, poražený do oprav, kde se utká s vítěze zápasu Mexiko – Izrael.

31.7.123456789RHE
Jižní Korea 1 0 0 0 0 0 0 0 1 2 5 0
USA 0 0 0 2 2 0 0 0 X 4 6 0
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..