MBOstatní

OH: Baseballisté USA vstoupili do olympijského turnaje výhrou nad Izraelem

V pátek v poledne proti sobě nastoupily reprezentace Izraele a USA. Zatímco pro vítěze evrospko-africké kvalifikace šlo o durhý duel na šampionátu, Američané nastoupili poprvé.

Zápas byl velmi zajímavý zejména pro fanoušky české Extraligy. Na kopci Izraele totiž od úvodu stál nadhazovač pražského Tempa Joey Wagman. Ten se favorizovaného soupeře nezalekl a v prvních dvou směnách nepovolil ani jeden doběh. Navíc Američanům rozdal 4 strikeouty.

Nešťastná byla pro Wagmana až třetí směna. V ní na dva outy odpálil trochu se štěstím Eddy Alvarez míč “do opozitu” a ten spadl asi metr od čáry. Díky tomu doběhl pro úvodní bod Nick Allen. Hned na to odpálil dvoubodový homerun Tyler Austin a Američané vedli 3-0. Pro Austina nebyl homerun na stadionu v Yokohamě novinkou. Působí totiž v místním týmu Yokohama DeNA BayStars.

Od čtvrté směny již Wagmana na kopci Izraele nahradi DJ Sharabi. Naopak Američané i nadále věřili Joe Ryanovi, čehož Izrael využil v dohrávce čtvrté směny, kterou otevřel Danny Valencia solo homerunem.

Od této chvíle přidávali doběhy pouze Američané. Izraeli nepomohlo ani prostřídání nadhazovačů a USA se dostali do vedení 8-1. Zápas pak šel v deváté směně uzavřít Ryder Ryan. Ten již Izraeli nepovolil další doběhy a Američané tak mohli slavit povedený vstup do turnaje.

Izrael tak prohrál i druhý zápas na Olympiádě a ve skupině skončí na třetím místě. Američany čeká sobotní zápas s Japonskem, který bude také soubojem o první místo ve skupině.

30.7.123456789RHE
USA 0 0 3 0 0 1 2 1 1 8 11 0
Izrael 0 0 0 1 0 0 0 0 0 1 7 2
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..