MBOstatní

OH: Dominkánci porazili Mexiko fotbalovým výsledkem

Pouze jeden doběh stačil baseballistům Dominikánské republiky, aby dokázali porazit na olympijském turnaji Mexiko.

I v tomto zápase na Olympiádě měli navrch nadhazovači nad pálkaři a po čtyřech směnách byl stav stále 0-0. Jak Theodore Stankiewicz (Kanaďan s mexickým pasem), tak Angel Sanchez soupeřům příliš mnoho příležitostí nedávali.

To se změnilo až v dohrávce páté směny. Tu otevřel Charlie Valerio dvoumetovým odpalem, aby jej pak stáhl zkušený Melky Cabrera pro první doběh. Jak se později ukázalo, tak také jediný v tomto utkání.

Mexičané přitom byli v dalším útoku velmi blízko k vyrovnání, když Joey Meneses odpálil míč do vnějšího pole a ze druhé mety běžel na domácí Isaac Rodriguez. Jenže Jose Bautista ukázal, že je stále velmi platným hráčem a výborným příhozem na cacthera se postaral o to, že byl Mexičan tečován ještě před dosažením mety. Mexičané si ještě vyžádali přezkoumání situace u videa, ale to potvrdilo výrok hlavního rozhodčího na hřišti.

V dalších třech směnách již bullpen Dominikánců ve složení Dario Alvarez, Jose Diaz a Luis Castillo Mexičanům nepovolil ani jeden úspěšný odpal. Dominikánci tak zvítězili až ve svém druhém utkání na turnaji a nyní mají bilanci 1-1. Mexičané hráli svůj první zápas a v sobotu na ně čeká zápas s domácím Japonskem.

30.7.123456789RHE
Mexiko 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 4 0
Dominikánská Rep. 0 0 0 0 1 0 0 0 X 1 6 0
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..