MBOstatní

Světový šampionát juniorů odložen na rok 2022

Od 10. do 19. září se měli na Floridě hrát zápasy Mistrovství světa hráčů do osmnácti let. Dnes však WBSC oznámila, že se tento turnaj odkládá o několik měsíců.

Nový termín WBSC ještě neoznámila, ale protože se má hrát na hřištích, kde absolvují Spring Training kluby Baltimore Orioles a Pittsburgh Pirates, tak by se mohlo hrát již v první polovině února, případně až v dubnu.

“Vzhledem k tvývoji globální pandemii COVID-19, považují WBSC, jakož i naši hostitelé a všechny zúčastněné zúčastněné strany, přeplánování Mistrovství světa v baseballe hráčů do 18 let na rok 2022 je nejlepší a nejbezpečnější postup,” řekl prezident WBSC Riccardo Fraccari. “I když je dnešní rozhodnutí zklamáním, je přijímáno s ohledem na bezpečnost všech účastníků. Jsem přesvědčen, že naši američtí hostitelé v příštím roce budou schopni předvést fantastické mistrovství světa, kde fanoušci budou moct zaplnit stadiony a povzbudit své národní týmy.

Evropa má mít na turnaji zastoupení výběry Itálie a Nizozemska. Ty tak budou muset čekat na nový termín, kdy budou moct bojovat o medaile.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..