MBMLB

V neděli se rozběhne MLB Draft 2021

V noci z neděli na pondělí se v Denveri uskuteční první ze tří draftových dní. Pojďme se podívat, co od letošního draftu očekávat.

Letos je to poprvé od roku 1965, kdy se MLb Draft nekoná v červnu, ale až v červenci. Sledovat jej můžete od 1:00 středoevropského času na MLB Network, případně ESPN Playeri. První den si týmy rozeberou 36 hráčů. Zbylé kola draftu se uskuteční v nadcházejících dvou dnech.

Popáté v historii budou jako první vybírat Pittsburgh Pirates. Ti měli podobnou příležitost naposledy před deseti lety, kdy si vybrali Gerrita Colea.

Embed from Getty Images

Nejvíce výběru budou mít v první den Cincinnati Reds, jejíž skauti budou vybírat hned třikrát (17., 30., 35.). Po dvou výběrech budou mít také Detroit Tigers, Miami Marlins, Milwaukee Brewers, Minnesota Twins a Tampa Bay Rays. Naopak Houston Astros se do draftu kvůli trestu od MLB zapojí až ve třetím kole. Samozřejmě, ještě před draftem, nebo v jeho průběhu si můžou kluby v rámci trejdů některé pozice vyměnit.

Největší šanci na to stát se letošní jedničkou má podle MLB Pipeline vnitřní polař Marcelo Mayer. Vysokou budou také dva nadhazovači Univerzity Vanderbilt Jack Leiter a Kumar Rocker.

Také český baseball by se mohl dočkat. Již v roce 2019 se očekávalo, že by mohl být draftován Vojtěch Menšík. Jeho NC State se letos dostala až do College World Series a je velká naděje, že by si jej mohli všimnout skauti organizací MLB. Ve hře je také Marek Chlup, případně Daniel Padyšák.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..