ČeskoMB

Česko v žebříčku WBSC stále na 16. místě

Světová baseballová a softbalová konfederace zveřejnila po Olympiádě aktuální žebříček baseballových zemí. Česká republika v něm stále drží 16. místo.

Češi jsou tak stále na druhém místě ze všech evropských zemí. Nejúspěšnější jsou stále Nízozemci, kteří si polepšili o jedno místo na osmou příčku. Oproti červnovému vydání rankingu si ale Česko pohoršilo z 812 na 776 bodů. Sedmnáctá tak aktuálně ztrácí pouze 17 bodů. Dotahují se také další evropské země, když si Německo a Španělsko polepšili o dvě místa a aktuálně jsou hned za Itálii.

Úspěšná kvalifikace na Mistrovství Evropy znamenala posun také pro Slovensko. To si polepšilo o jednu příčku a aktuálně je na 34. místě.

Na prvním místě jsou stále Japonci, kteří si svou pozici upevnili ziskem zlatým olympijských medailí. Za nimi je aktuálně Jižní Korea, která přeskočila Tchaj-wan, který se kvůli epidemii nemoci Covid-19 dobrovolně vzdal účasti na olympijské kvalifikaci. USA je navzdory stříbru z Olympiády stále čtvrté. Dominikánci si po zisku bronzových medailí polepšili o jednu pozici a jsou aktuálně šestí.

Největším skokanem tohoto žebříčku jsou Slovinci, kteří si polepšili o 5 míst a aktuálně jsou na 26. místě. Největší propad zaznamenali Švýcaři a Poláci. Obě krajiny si pohoršily o 9 míst.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..