ČeskoMB

Do semifinále 1. ligy postupují SaBaT a Skokani

Až poslední zápas nadstavbové části rozhodl o definitivním složení postupové čtveřice do playoff druhé nejvyšší soutěže. Ten již měli dlouho zajištěný Technika Brno a Pelikans Bučovice, kteří skončili na prvních dvou místech základní části. V Nadstavbě pak o svou šanci bojovali SaBaT Praha, Skokani Olomouc, Klasik Frýdek-Místek a Hippos Brno.

Před posledním víkendem měli postup do semifinále jistý také baseballisté pražského SaBaTu. Naopak bez šance již byli Hippos Brno. Brňanům by nepomohli ani dvě výhry nad Skokany. Hanácký klub však potřeboval Hippos dvakrát porazit, jinak by skončil na třetím místě nadstavbové tabulky a do playoff by postupovali baseballisté Frýdku-Místku.

V prvním duelu sobotního dvojzápasu se Olomouc mohla spolehnout na výborný výkon Michala Kohouta na kopci. Ten dokázal odházet 9 směn, v nichž povolil pouze 5 doběhů (3 ER) a rozdal 13 strikeoutů, což byl jeho nejlepší výkon v letošní sezoně. Jeho spoluhráči na pálce ale dokázali stáhnout 8 doběhů a tím si vybojovali první výhru. Zajímavý duel odehrál Jakub Voják, který si připsal 1 hit, 4 mety zdarma a 4 doběhy.

Ve druhém utkání šli Hippos do vedení 2-0 v první směně. Pokud by vyhráli, tak by poslali Skokany na dovolenou. Jenže v dohrávce druhé směny olomoučtí pálkaři zabrali a s přispěním chyb brněnské obrany stáhli 10 doběhů. Jenže ani to by jim nestačilo na výhru, protože hned v další směně Brno snížilo díky pěti doběhům a vrátilo se do hry. Zápas tak byl dramatický až do samotného závěru. Hippos ale k výhře nepomohlo ani to, že svého soupeře přehráli na hity 12-10. Brněnský tým ale udělal 7 chyb v obraně a to bylo jedním z důvodů, proč Brňané prohráli 13-17. Tento stav ale posunul Skokany na druhé místo tabulky, protože v jejich prospěch mluví lepší skóre ze vzájemných zápasů proti Frýdku-Místku.

Semifinálové série se rozehrají první víkend v září a my se můžeme těšit na souboje Techniky proti Skokanům a Pelikans se SaBaTem.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..