ČeskoMB

Eagles Praha slaví titul v Extralize U18

Ačkoliv baseballisté Eagles Praha v úvodním víkendu na svém hřišti prohráli jeden ze dvou finálových zápasů, tak v pokračování série v Brně byli stoprocentní a můžou slavit letošní extraligový titul.

Pražané vstoupili dobře do třetího zápasu série, když v první směně Tadeáš Zavadil stáhl úvodní doběh. Draci ale v dalších dvou směnách dokázali otočit skóre na 2-1 a ujali se vedení. Od čtvrté směny pak oba trenéři poslali na kopec nové nadhazovače. A jak se ukázalo, střídání vyšlo lépe Eagles, když Albert Pražák ve čtyřech směnách dokázal Draky udržet pouze na jednom hitu. Naopak jeho spoluhráčům se proti Ondřeji Králikovi dařilo a v psoledních dvou směnách Eagles třemi doběhy strhli utkání na svou stranu.

Před čtvrtým zápasem tak bylo jasné, že Draci musí zvítězit, pokud si chtějí udržet naději na letošní titul. Jenže Eagles měli opět výborný vstup do utkání, když hned první pálkař Filip Kubíček odpálil triple. Nakonec Pražané v prvních dvou směnách proti Tomáši Urbánkovi stáhli 4 doběhy. To už bylo ze strany jejich útoku vše, protože Vojtěch Prokop ani Vincent Major jim další doběhy nepovolili. Mrzet je to ale nemuselo, protože jejich nadhazovači Vasko KolevMatyáš Trčka Drakům povolili pouze dva doběhy. Eagles tak i podruhé v Brně vyhráli 4-2 a mohli tak slavit zisk extraligového titulu.

Draci po loňském zlatu letos berou stříbrné medaile a nezískali tak pátý titul v řadě. Pro Eagles je to první titul od roku 2019, kdy byla soutěž rozdělena na dvě divize a pražský tým vyhrál divizi Čechy a Moravskou ovládli právě Draci.
EDIT: Dle změn v SŘ jsou Eagles správně pouze vítězem Extraligy U18. Mistr vzejde z Mistrovství ČR, které se budou hrát v září.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..