ČeskoMB

EXL: Draci Brno udrželi v závěru vedení a mají první výhru v Czech Series 2021

V pátek se rozehrála letošní finálová série české baseballové Extraligy, ve které se opět střetávají Draci Brno a Arrows Ostrava. A jak je mezi těmito soupeři zvykem, tak to byl souboj do posledního nadhozu.

Kdo přišel na Městský baseballový stadion v Komárově až po první směně, tak přišel o jediné doběhy domácích v zápase. Draci totiž dokázali v dohrávce proti Ondřeji Satoriovi zaplnit všechny mety a následně po hitech Přemka Chrousta, Martina Kalábka a metě zdarma pro Pavla Budského vedli domácí 3-0.

Hosté dlouho hledali recept na Radima Chrousta a a první hit si připsali až ve čtvrté směně. Startér Draků nakonec odházel sedm směn bez umožněného doběhu a kromě toho rozdal 7 strikeoutů. V osmé směně na něj navázal David Mergans. Ten stál na kopci i v deváté směně, jenže hned prvnímu pálkaři daroval metu zdarma. Na to Draci reagovali střídáním a na kopec šel Omar Conoropo. Jenže ani on nedokázal Arrows zastavit a po singlech Bretta Holtze a Petra Čecha měli hosté najednou obsazené všechny mety bez outu.

Situaci tak šel zachránit Martin Schneider. Ten začal výborně, když si dvakrát poradil se strikeoutem. Jenže pak přišel odpal Martina Šmoldase, po kterém doběhli Arrows pro dva body. Pro vyrovnávající se řítil Petr Čech, ale ten byl tečován těsně před domácí metou.

Draci tak zvítězili v úvodním utkání Czech Series a ve finálové sérii tak mají první bod. Série pokračuje v sobotu druhým duelem v Ostravě.

  1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Arrows Ostrava 0 0 0 0 0 0 0 0 2   2 8 0
Draci Brno 3 0 0 0 0 0 0 0   3 7 0
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..