ČeskoMB

EXL: Draci končí první v TOP 6. Tempo do semifinále nepostoupí

Až v pondělí se hrálo poslední utkání Nadstavby o titul, které bedlivě sledovali nejen fanoušci Draků a Tempa, ale také ostatních týmů TOP 6. Tedy vyjma Hrochů, kteří už ztratili naději na semifinále.

Zejména Tempo bojovalo o možnost dostat se po dlouhých sedmnácti letech mezi čtyři nejlepší týmy Extraligy. Do zápasu sice nastoupilo s Nicolasem O’Rourkem, ale toho od třetí směny nahradil Marek Minařík. Draci měli připraveného Filipa Čapku. Všichni nadhazovači v tomto důležitém utkání předváděli výborný výkon a na první doběh jsem tak museli čekat až do dohrávky šesté směny. V ní po squeeze play doběhl pro bod Phillip Steering a Tempo bylo jednou nohou v semifinále.

Jenže hned v další směně Draci obsadili všechny mety a následně Eugene Helder dvoumetovým odpalem stáhl dva doběhy. Najednou tak bylo Tempo mimo nejlepší čtyřku a slavit by mohli na jihu Čech. V osmé směně ale Tempo bylo blízko vyrovnání, když po odpalu Jakea Rabinowitze doběhl Phillip Steering až na domácí metu. Podle rozhodčího byl ale tečován Manzanerem a místo doběhu tak byl vyhlášený out.

Zdroj: Youtube Eagles Praha

Poslední příležitost pro Tempo minimálně vyrovnat tak byla v dohrávce deváté směny. V ní sice Pražané měli běžce na první metě, ale minimálně vyrovnávající doběh nedokázali stáhnout.

Draci tak po posledním outu mohli slavit výhru a také první místo v tabulce Nadstavby. To pro ně znamená, že se v semifinále utkají s nováčkem z Hluboké, která skončila na čtvrtém místě. Druhou semifinálovou dvojici vytvoří Arrows Ostrava a Eagles Praha.

  1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Draci Brno 0 0 0 0 0 0 2 0 0   2 7 0
Tempo Praha 0 0 0 0 0 1 0 0 0   1 9 1
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..