MBOstatní

Karlovac ve finále otočila sérii z nepříznivého stavu 0-3

Nepříliš vídaný obrat se ve finále chorvatské baseballové ligy povedl týmu Olimpija Karlovac. Ta po třech zápasech prohrávala 0-3, aby nakonec slavila zisk mistrovského titulu po sedmém utkání.

Když baseballisté NAda Split zvítězili ve třetím utkání vysoko 16-6, tak se zdálo, že si bez problémů dokráčí pro zlaté medaile. Jenže nakonec tomu bylo jinak. Ve čtvrtém utkání Karlovac zabrala v zvítězila po nastavní 14-12, když jim výhru zajistil nadhazovač Jose Mendoza. Pak jim pomohla také vyšší moc, protože pátý zápas byl kvůli dešti odložen a hrálo se tak o týden později. Díky tomu Olimpija mohla opět poslat na kopec Mendozu a ten se postaral o těsnou výhru 6-5.

Šestý duel se hral o den později v Karlovaci a Karlovac po výhře 6-3 vyrovnala celou sérii. Oba týmy tak měly skoro týden čas na to, aby se připravily na utkání číslo 7. A tento zápas jakoby kopíroval celou sérii. Baseballisté Splitu se rychle ujali vedení 2-0 a Karlovac musela dohánět ztrátu. To se domácím povedlo a po třetí směně již vedli 4-2. Protože Split dokázal již pouze snížít, tak Karlovac sedmé utkání vyhrála 4-3 a stejně tak i finálovou sérii.

Karlovac tak obhájila mistrovský titul a pro klub je to celkem již šestnáctý titul v chorvatské lize. Kromě toho šestkrát Olimpija vyhrála i mezinárodní Interligu. Také trojice nejlepších hráčů finálové série byla zvolena z týmu vítězů. Nejlepším pálkařem byl Phil Smith, nadhazovačem Jose Mendoza a MVP Jose Herrera.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..