MBOstatní

KBO: Choi Jeong vytvořil nový světový rekord v počtu trefení

Pálkař jihokorejského týmu SSG Lander Choi Jeong se ve středu výrazně zapsal do historie baseballu. V utkání proti NC Dinos byl v šesté směně trefen nadhozem pošestnácté v letošní sezoně a celkem to bylo již 288 trefení v jeho kariéře.

Čtyřiatřicetiletý Choi Jeong tak překonal rekord, který držel legendární Hughie Jennings. Ten byl v letech 1891 až 1918 v MLB trefen nadhozem celkem 287-krát. Zajímavé je, že poslední trefení přišlo v roce 1903. Na třetím místě je další legenda MLB Craig Biggio s 285 trefeními.

Zkušený Choi Jeong působí v KBO od roku 2005 a celou dosavadní kariéru strávil v týmu SSG Landers (do roku 2021 pod názvem SK Wyverns). Třetí metař SSG Landers je také výborným pálkařem, když má ve své kariéře na kontě již 388 homerunů, což je aktuálně historicky druhý nejlepší výkon soutěže. Letos se navíc již podesáté v kariéře dostal v sezoně přes hranici 20 homerunů. Stal se tka pouze čtvrtým hráčem historie KBO, který zaznamenal minimálně 6 sezon se dvaceti homeruny v řadě.

„Byl jsem trefení mnohokrát a mám štěstí, že jsem odehrál mnoho her bez větších zranění,“ řekl Choi pro deník The Korea Herald. „Je to typ rekordu, kterou můžete mít, pouze pokud hrajete delší dobu. Myslím, že je to zábavný rekord, nad kterým se můžu smát.“

Nejvíce trefení v české Extralize má Michal Zýma z Eagles Praha, který byl trefen celkem 152 případech. Žádný jiný hráč se již nedostal přes stovku trefení.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..