ČeskoMB

ME U23: Češi porazili Francii walk-off homerunem

Až ve třetím utkání na letošním evropském šampionátu hráčů do třiadvaceti let dokázali Češi zvítězit. Výhru si ale zajistili až v samotném závěru.

Český tým musel proti Francii dotahovat ztrátu hned od první směny, kdy stáhl první doběh Louis Brainville. Lukáš Hlouch na kopci nebyl velkou překážkou pro francouzské pálkaře, kteří proti němu stáhli 5 doběhů ve 4.1 odházených směnách. I proto na tabuli před dohrávkou páté směny svítili skóre 0-5.

Až v dohrávce páté směny se poprvé prosadil i český výběr. Nejdříve Martin Zelenka stáhl pro doběh Jakuba Grepla. Hned po něm stáhl další doběh Jan Pospíšil.

Český tým však v zápase opět nedokázal trefovat dobré odpaly a před dohrávkou sedmé směny měl na kontě pouze 3 hity. Naštěstí pro Česko reliever Francie se trápil s přesností nadhozů a Češi dokázali zaplnit všechny mety s jedním outem. Následně Jakub Kubica ukázal, že má pevné nervy a vystál si metu zdarma, což znamenalo snížení na 3-5. Když pak ale Radim Novotný odešel z boxu se strikeoutem, byli Češi jeden out od třetí prohry. Vše vzal ale na sebe Marek Chlup, který odpálil walk-off grand slam homerun a česká lavička mohla slavit důležité vítězství.

26.8.1234567RHE
Francie 1 1 1 0 2 0 0 5 10 1
Česko 0 0 0 0 2 0 5 7 4 5
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..