ČeskoMB

Mistři Extraligy pro rok 2021 jsou hráči Arrows Ostrava

Potřetí v historii slaví baseballisté Arrows Ostrava titul v české nejvyšší baseballové lize, když vyhráli čtvrtý zápas Czech Series a porazili Draky Brno 3-1 na zápasy.

Již před zápasem zmiňoval trenér Draků David Winkler, že Arrows mají větší kvalitu na pálce a jen dobrý výkon brněnského týmu jim může přinést výhru. Jenže hned v první směně Arrows dokázali stáhnout dva doběhy a ujali se vedení. O směnu později pak Jakub Malík stáhl další dva doběhy ostravského týmu a manažer Draků Hynek Čapka tak poslal do bullpenu rozházet se mladého Davida Merganse.

Naštěstí pro hosty se pak Radim Chroust zvedl a v dalších dvou směnách udržel nulu v kolonce doběhů. To ostravský Alec Lemmon vstoupil do zápasu mnohem lépe a Draci si na první doběh museli počkat až do čtvrté směny, kdy při plných metách Přemek Chroust stáhl Pabla Manzanera. Draky však v dobré příležitosti zastavila double play po odpalu Adama Hajtmara. Hostujícím hráčům a trenérům se však nelíbil výrok rozhodčích, protože Brett Holtz možná nestál na metě.

Každopádně v páté směně Pabel Manzanero dvoubodovým homerunem vrátil brněnský tým výrazně do hry. Jenže Arrows na zlepšený útok Draků odpověděli hned v dohrávce, kdy zaplnili mety a pak po trefení Tylera Smitha a chybě Eugena Heldera opět vedli o tři doběhy.

Od šesté směny pak oba týmy poslaly na kopec nové hráče. Domácí vsadili na Ondřeje Satoriu a Draci na Martina Schneidera. Jak se nakonec ukázalo, tak lépe si vedl domácí nadhazovač. Schneider totiž v dohrávce šesté směny musel polknout hořkou pilulku v podobě dvoubodového homerunu Jakuba Malíka.

Ačkoliv pak brněnský univerzál v dalších směnách domácí do tlaku nepouštěl, tak spolu se spoluhráči nedokázal vyvinou výraznější tlak na obranu domácích. Ondřej Satoria si navíc pomohl čtyřmi strikeouty a nepovolil Drakům ani jeden doběh. Když pak v deváté směně Martin Červinka odpálil vysoký míč k dugoutu Arrows, mohli na Arrows Parku po zachycení míče Brettem Holtzem propuknout mistrovské oslavy.

Arrows po výhře 8-3 získali třetí mistrovský titul. Od roku 2018 je tak nejúspěšnější extraligový klub. Naopak Draci si na titul číslo 23 budou muset minimálně ještě jeden rok počkat.

Pozápasové rozhovory:

  1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Draci Brno 0 0 0 1 2 0 0 0 0   3 8 2
Arrows Ostrava 2 2 0 0 2 2 0 0   8 10 0
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..