MBMLB

MLB: Tyler Gilbert okořenil svůj první start no-hitterem

Nadhazovač Arizony Diamondbacks Tyler Gilbert na svůj první zápas jako startující nadhazovač v Major League Baseball jen tak nezapomene. V sobotním utkání proti San Diego Padres totiž při svém debutu vynulovat pálkaře San Diego Padres.

Sedmadvacetiletý Tyler Gilbert čekal na svůj start v čekal na svou šanci od roku 2015, kdy si jej v šestém kole MLB draftu vybrala organizace Philadelphia Phillies. V ní se dlouho probíjel směrem vzhůru ve farmářských soutěžích a v roce 2019 byl stabilním členem Lehigh Valey v Triple-A. Již loni tak mohl pomýšlet, že by dostal příležitost v MLB, jenže kvůli Covid-19 se sezona v MiLB vůbec nerozehrála. V zimě na něj práva v Rule 5 draftu získala Arizona.

Trenéři Arizony Gilberta vytáhli do hlavního týmu začátkem srpna a po třech zápasech, do niž nastoupil jako reliever, dostal v sobotu porvé v kariéře příležitost jako startér. Této možnosti se zhostil na výbornou a proti silnému lineupu Padres vydržel na kopci všech devět směn. V nich nepovolil ani jeden úspěšný odpal a výrazně se podílel na výhře 7-0.

Tyler Gilbert se tak stal teprve čtvrtým hráčem historie, který při svém prvním představení jako startující nadhazovač, dokázal odházel no-hitter. Naposledy se to povedlo v roce 1953 Robo Hollomanovi.

“Je to úžasné,” řekl po zápase nadhazovač Arizony. “Zatím si to ještě plně neuvědomuji, ale je to opravdu skvělé.”

Gilbert odházel třetí no-hitter v historii Arizony a první od roku 2010, kdy se to povedlo Edwinu Jacksonovi. Letos sice Madison Bumgarner nepovolil hit v dubnovém utkání proti Atlantě, ale protože se hrálo pouze 7 směn, tak se mu tento výkon nepočítá jako no-hitter. Sobotní no-hitter je navíc již osmý v letošní sezoně MLB. Prvních sedm bylo k vidění v prvních třech měsících, ale v červenci se nepovedlo ani jednomu nadhazovači přidat další. To se povedlo až Gilbertovi, u nějž to rozhodně nikdo v sobotu nečekal.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..