ČeskoMB

NExl: Kotlářka přehrála v odvětě Techniku a boj o Extraligu je stále otevřený

Doslova existenční zápas čekal na Kotlářku v neděli, když v druhém utkání série nutně potřebovala porazit Techniku Brno. V opačném případě by se mohla rozloučit s nadějemi na Extraligu.

Kotlářka, vědoma si důležitostí utkání, do něj vstoupila nejlepším možným způsobem, když hned v první směně dokázala stáhnout tři doběhy proti Radku Burianovi na kopci. Navíc se mohla spolehnout na výborně házejícího Lukáše Ercoliho, který domácí prakticky k ničemu nepouštěl a v sedmi směnách povolil pouze jeden doběh a rozdal 11 strikeoutů. Letos je to teprve podruhé, kdy pětadvacetiletý nadhazovač Kotlářky zaznamenal dvouciferný počet strikeoutů.

Poslední dvě směny pak doházel Štěpán Dupal, který v nich přidal další 4 strikeouty a nepovolil ani jeden hit. Kotlářka tak v důležitém utkání zvítězila a stále živí naději na Extraligu.

Stále však platí, že nejblíže k postupu má Technika. Pokud zvítězí ve všech čtyřech zbývajících zápasech (2xBučovice, 2xTřebíč), tak se nemusí ohlížet na Kotlářku, protože má lepší skóre ze vzájemných zápasů. Pokud by Technika zvítězila pouze jednou a Kotlářka dvakrát, tak se pražský klub zachrání. Paradoxně ze hry není ani Jablonec (ačkoliv jsem včera mylně napsal, že ano). Pokud by totiž měli Technika, Kotlářka a Blesk stejnou bilanci 5-5, tak by měl Blesk nejlepší skóre ze vzájemných zápasů (+7, Technika +3, Kotlářka -10). Závěr Nadstavby o Extraligu tak bude ještě zajímavý.

  1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Kotlářka Praha 3 1 0 0 0 1 0 0 0   5 9 1
Technika 1 0 0 0 0 0 0 0 0   1 6 0
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..