MBOstatní

OH: Američané po výhře nad Dominikánci postupují do semifinále

Pouze vítěz utkání mezi USA a Dominikánskou republikou by stále mohl bojovat o olympijské zlato. Naopak poraženého by čekal “pouze” boj o bronzové medaile.

Oba týmy s tímto vědomím doslova vlétly s nadšením do zápasu. Dominikánci dokonce hned v v první směně zaplnili všechny mety s jedním outem. Americký startér Scott Kazmir společně s obranou tuto situaci zvládli a neumožnili soupeři ani jeden doběh. Navíc hned v dohrávce Dominikánce američtí baseballisté náležitě potrestali, když odpálil dvoubodový homerun Triston Casas. Pro tlaentovaného hráče organizace Boston Red Sox to byl třetí homerun ve třetím utkání v řadě.

V dalších směnách byl Kazmir nad síly pálkařů z Dominikánské republiky a až zásluhou dalšího homerunu Američanů. Tentokrát se o něj postaral Tyler Austin, pro nějž to byl již druhý homerun na turnaji.

Dominikánci nedokázali stahovat doběhy a před devátou směnou tak potřebovali minimálně tři, aby si udrželi naději na postup do semifinále. Po dvou rychlých outech se zdálo, že odejdou ze zápasu s nulou v kolonce doběhů. Jenže proti byl Charlie Valerio, který odpálil solo homerun. Víc jim toho Američané nepovolili a Dominikánci tak budou hrát pouze o bronz.

Američanům k výhře stačily paradoxně pouze 3 úspěšné odpaly. Díky výhře si tak zahrají v opravném semifinále, v němž vyzvou vítěze prvního semifinále, které sehrají Japonsko a Jižní Korea.

4.8.123456789RHE
Dom. Rep. 0 0 0 0 0 0 0 0 1 1 5 0
USA 2 0 0 0 1 0 0 0 3 3 3
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..