MBOstatní

OH: Japonci porazili USA a zůstávají neporaženi

Čtvrtfinálový souboj mezi Japonskem a USA sliboval velmi zajímavou podívanou. To se potvrdilo a o vítězi muselo rozhodnout až nastavení.

Nepříliš dlouho vydrželi na kopci oba startující nadhazovači. Americký Shane Baz se poroučel v průběhu třetí směny a Masahiro Tanaka o směnu později. V obou případech se na tom podíleli pálkaři soupeřova týmu, kteří dokázali trefovat nadhozy a posílat je do děr v obraně. Jak je zřejmé, jako první šli do vedení domácí baseballisté, kteří stáhli dva doběhy.

Jenže Američané hned v další směně dokázali třemi doběhy otočit skóre ve svůj prospěch. Na kopci již stáli relieveři obou celků a to slibovalo zajímavý zbytek utkání.

Američané se ale z vedení dlouho neradovali. Hned v dohrávce totiž Japonci vyrovnali po dvoumetovém RBI odpalu Hayato Sakamota. Přetahovaná pokračovala i nadále a v páté směně odpálil Triston Casas tříbodový homerun.

Dohrávku ale otevřel Seiya Suzuki solo homerunem, aby pak Ryosuke Kikuchi stáhl pátý doběh.

Od té chvíle se ale skóre na dlouho zastavilo a ani jeden tým se nedokázal bodově prosadit. Zaujal zejména Kodai Senga na kopci Japonska, který ve dvou směnách zaznamenal 5 strikeoutů. Stav 6-5 tak svítil na tabuli i před dohrávkou deváté směny. V ní měli Japonci poslední možnost s výsledkem utkání něco udělat. Američanům měl výhru uchránit Scott McGough. Jenže Japonci dokázali dostat běžce na mety a následně po odpalu Yuki Yanagity i vyrovnat. O vítězi tak muselo rozhodnout až nastavení.

V něm nejdříve Američané nedokázali stáhnout ani jeden doběh. V dohrávce pak nejdříve Ryoya Kurihara sebeobětovací ulejvkou posunul oba běžce do skórovací pozice, aby pak Takuya Kai psolal míč až do zdi vnějšího pola a Japonci mohli začít slavit. Domácí tým tak zůstává i nadále jediným neporaženým celkem turnaje a míří do semifinále. Američané se v opravách ve středu utkají s vítězem úterního duelu Dominikánská republika – Izrael.

2.8.12345678910RHE
USA 0 0 0 3 3 0 0 0 00 6 12 2
Japonsko 0 0 2 1 2 0 0 0 11 7 12 0
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..