MBOstatní

OH: Japonsko prvním postupujícím do finále

První semifinále letošního olympijského turnaje mělo určit, kdo postoupí do finále. O šanci bojovali domácí Japonci s obhájci titulu z Jižní Koreje.

Jihokorejci do zápasu poslali Young-pyo Koa, který letos prožívá svou nejlepší sezonu v KBO. Japonci vsadili na prověřeného Yoshinobu Yamamotu. A dle předpokladů oba předvedli velmi dobrý výkon, když pro svůj tým udrželi naději na výhru.

Po pěti směnách to byli Japonci, kdo se radoval z průběžného vedení 2-0. O to se postarali svými odpaly Hayato Sakamoto a Masataka Yoshida. Jenže v šesté směně Korejci dokázali trefovat nadhozy Yamamoty a snížili na 1-2. Japonští trenéři na tento průběh reagovali střídáním, když šel na kopec Suguru Iwazaki. Ten sdědil na metách dva běžce, z nichž jednoho svým odpalem stáhl Hyunsoo Kim a najednou bylo vyrovnáno.

V dohrávce šesté směny byl střídán také Ko a od té chvíle to už byl souboj bullpenů. Ty se držely až do dohrávky osmé směny, kdy došlo ke kontroverzní situaci. Kensuke Kondoh si po dosažení první mety vyběhl do hřiště a protože se ani rychle nevracel zpátky na metu, tak jej Korejci tečovali. Rozhodčí ale překvapivě rozpažil ruce a nevyhlásil out. Japonci o chvíli později na dva outy stáhli tři doběhy, když Tetsuto Yamada dvoumetovým odpalem “vyčistil” obsazené mety.

Zápas pak šel v deváté směně uzavřít Ryoji Kuribayashi. Ten dokázal zahrát tři outy bez umožněného a Japonci tak mohli slavit postup do finále. Korejce čeká v pátek další semifinále, tentokrát v opravné části pavouka, kde ne ně čekají baseballisté USA.

SF 1123456789RHE
Jižní Korea 0 0 0 0 0 2 0 0 0 2 7 1
Japonsko 0 0 1 0 1 0 0 3 5 9 1
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..