MBOstatní

CPBL: Bradin Hagens vytvořil nový rekord soutěže

Když v neděli 19. září naskočil closer Rakuten Monkeys Bradin Hagens na kopec a zahrál rychlé tři outy, tak asi jen málokdo, že právě vytvořil nový rekord soutěže. Na to upozornil klub až v pátek na svých sociálních sítích.

Dvaatřicetiletý Američan totiž nepovolil doběh již v dvacátém pátém utkání v řadě, do nějž nastoupil. Aktuálně tak nepovolil žádný doběh již ve 30.2 odházených směnách v řadě. V této statistice mu chybí ještě 15 odházených směn bez umožněného doběhu, aby překonal rekord Michaela Garcii z roku 2004.

„Zpočátku jsem o tomto rekordu nevěděl, všiml jsem si toho až po dvou dnech, ale snažím se na to nemyslet,“ řekl Bradin Hagens pro média. „Když jsem na hřišti, soustředím se pouze na svůj úkol a nechat na výsledkové tabuli nulu.“

“Našli jsme nejlepší způsob, jak využít Bradina Hagense,” říká manažer Monkeys Hao-Ju Tseng. „Kvalitu jeho nadhozů nejlépe využijeme v reliefu.“ Tseng naráží na to, že Hagens začal sezonu jako startér, kdy měl v 22.1 odházených směnách ERA 4.43. Následně jej trenéři přesunuli na pozici relievera a od té chvíle má ERA 0.96 v 37.1 odházených směnách. I díky jeho výkonům tak aktuálně Monkeys patří první místo ve 2. fázi tchajvanské profesionální ligy.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..