ČeskoMB

EXL U21: Hroši Brno vyhráli první finálový zápas s Draky

V sobotu odpoledne začala finálová série Extraligy hráčů do 21 let mezi domácími Hrochy Brno a městským rivalem Draky. V něm se nakonec z výhry radovali Hroši.

Přitom Draci vstoupili do utkání mnohem lépe, když hned v první směně stáhli tři doběhy. Pomohl jim k tomu trápící se Matyáš Němčanský, který hodil pět met zdarma a musel být střídán již v úvodní směně. Hostující hráči pak přidali ve třetí směně 4 doběhy a v té chvíli vedli již 7-1.

Vše se začalo pro Draky vyvíjet nesprávným směrem v dohrávce čtvrté směny. V ní hosté vystřídali startujícího Dominika Polgára, jehož nahradil Václav Tauš. Ten však nedokázal dovést duel do vítězného konce, ačkoliv před dohrávkou sedmé směny vedli Draci 10-5.

V dohrávce Taušovi nepomohla ani obrana, která vyprodukovala dvě chyby a najednou byl stav vyrovnaný 10-10 se dvěma outy a běžci na druhé a třetí metě. V té chvíli darovali Draci Tomáši Řičnému a Hroši tak měli zaplněné všechny mety. Tauš pak trefil nadhozem Davida Fialu a domácí tak mohli slavit první výhru v sérii.

Finále pokračuje dalším utkáním v pondělí od 17:00 na Městském baseballovém stadionu v Komárově.

  1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Draci Brno U21 3 0 4 1 1 0 1   10 11 2
Hroši Brno U21 1 0 1 1 0 2 6   11 10 3
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..