MBOstatní

ME: Finále si zahraje Nizozemsko a Izrael

V pátek se hrály oba semifinálové zápasy letošního Mistrovství Evropy v baseballu mužů. Po nich je jasné, že o zlaté medaile zabojují reprezentanti Nizozemska a překvapivě i Izrael.

Nizozemci na posledních pětadvaceti šampionátech skončili pokaždé nejhůře na druhém místě. Po semifinálové výhře 9-8 nad Španělskem si tuto sérii natáhnou na 26 ME v řadě. Jenže nechybělo málo a dál mohli jít hráči z Pyrenejského poloostrova. Ti v posledních dvou směnách dokázali stáhnout ztrátu z 3-9 na rozdíl jediného doběhu. Nizozemci ale nakonec dokázali výhru udržet a budou hrát o zlato.

Ve druhém semifinále narazili na sebe domácí Italové s přemožiteli českého týmu ze čtvrtfinále Izraelem. Ačkoliv se předpokládalo, že si domácí se soupeřem hravě poradí, tak nakonec byl opak pravdou. Italové sice po dvou útocích vedli 4-1, ale Izrael dokázal najít rychle odpověď a vyrovnat. Ve třetí směně se Izraelci dostali do vedení a to nakonec udrželi až do závěru utkání. Italům nepomohlo ani několik střídání nadhazovačů a nedokázali zastavit Izrael v stahování dalších doběhů. Izraelci nakonec zvítězili 11-5 a kromě postupu do finále si zajistili historicky první medaili z Mistrovství Evropy. Jestli bude zlatá, nebo stříbrná, to ukáže až nedělní finále proti Nizozemsku. O bronz se utkají Španělsko a Itálie.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..