MBMLB

MLB: Giants jsou prvním týmem s jistotou postupu do playoff

Kdyby někdo před sezonou napsal, že San Francisco Giants budou prvním týmem, který si letos zajistí jako první postup do playoff Major League Baseball, tak by asi nebyl brán úplně vážně. Jenže v neděli si jej tým z Kalifornie zajistil výhrou nad San Diego Padres.

A právě Padres měli být tím týmem, u nějž se předpovídalo, že budou bojovat s obhájci titulu Dodgers o první místo v Západní divizi Národní ligy. Jenže, kde se dva bijí, tam se často směje ten třetí. Giants fungují jako bezvadně namazaný stroj. Jejich pálkaři i nadhazovači si drží konstantní výkonnost a hlavně, nikdo ze stabilního jádra mužstva letos nezažívá nějaký výrazný výkonnostní propad. Naopak například Brandon CrawfordBuster Posey si vzpomněli na své nejlepší sezony. Asi nikdo neočekával, že hráči jako Darin Ruf, LaMonte Wade, Jr., případně Logan Webb budou podávat tak nadprůměrné výkony, jakými se prezentují celou sezonu. Navíc se zdá, že v San Franciscu vládne pohoda i v kabině, což je v každém kolektivním sportu velmi důležitý faktor.

Aktuálně mají Giants bilanci 94-50, což je nejlepší výkon v soutěži. V Západní divizi mají náskok tří výher před Dodgers a pokud by první místo udrželi až do konce základní části, tak by vyhráli divizi poprvé od roku 2012. Momentálně navíc Giants tahají sérii osmi výher v řadě a před sebou mají ještě 18 zbývajících utkání základní části. Z nich osmkrát budou hrát proti Padres. Čeká je ještě těžká domácí série s Atlantou a pak výjezd do Denveru na Coors Field, kde je nebudou čekat jednoduché duely. Naopak rozpis Dodgers vypadá o něco jednodušeji. Každopádně Giants letos ukazují, že umí držet formu dlouhodobě a rozhodně mají na to, skončit na prvním místě. Ať tak, nebi skončí druzí, je zajímavé vidět Giants opět mezi nejlepšími.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..