ČeskoMB

MS U23: Češi si můžou v Mexiku spravit chuť po ME

Již v pátek brzy ráno středoevropského času vstoupí v Mexiku česká reprezentace hráčů do 23ti let zápasem proti domácímu týmu do letošního světového šampionátu. Po nepovedeném Mistrovství Evropy tak mají Češi možnost spravit si náladu před zimní pauzou.

Na rozdíl od Mistrovství Evropy nebudou tentokrát Češi patřit mezi favority. Kvůli absenci několika slabších reprezentací navíc budou patřit spíše mezi outsideri. V nesmírně těžké skupině tak můžou pouze překvapit. Před třemi lety ve Venezuele skončil výběr Vladimíra Chlupa na posledním 12. místě. Jeho syn Marek ale v rozhovoru pro web ČBA oznámil ambiciozní cíl: “….konkurence je vysoká, ale pro nás je cílem je dostat se do TOP6,” nechal se slyšet jeden z nejzkušenějších hráčů ve výběru.

V obou základních skupinách je šest mužstev, které v základní části spolu sehrají po pět utkání. První tři celky z každé skupiny pak postoupí do bojů o medaile. Zbylé týmy si to rozdají o 7. až 12. místo. Pokud Češi budou chtít postoupit do TOP 6, tak budou muset porazit tři (k postupu za určitých okolností můžou stačit i dvě výhry) soupeře z pětice Mexiko, Kuba, Dominikánská republika, Tchaj-wan a Německo.

V sestavě českého týmu je několik hráčů, kteří si zahráli i na letošním evropském šampionátu mužů. Ti by také měli být hlavními oporami českého výběru.

Většinu zápasů odehrají Češi v nepříliš příznivých časech pro české fanoušky. Podle posledních informací budou všechny přenosy k dispozici v Evropě pouze přes placený ESPN Player. Každopádně pro nové uživatele ESPN Player nabízí 7 dní zdarma. Play-by-play bude k dispozici na webu WBSC.

Rozpis zápasů Česka:
24.9. 04:30 Mexiko – Česko
25.9. 00:00 Tchajwan – Česko
25.9. 19:30 Česko – Německo
27.9. 00:00 Dom. Rep. – Česko
27.9. 19:30 Česko – Kuba

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..