ČeskoMB

MS U23: Kubánci byli nad síly českých hráčů

V pondělí večer odehráli čeští reprezentanti poslední zápas v základní skupině na letošním světovém šampionátu hráčů do třiadvaceti let. Češi v něm nedokázali vylepšit svou bilanci a s Kubou prohráli 1-7.

Český tým se opět trápil zejména na pálce, když na první hit čekal až do dohrávky šesté směny. Jeho autorem byl Marek Chlup, který odpálil triple a o chvíli později po sebeobětujícím odpalu Radima Novotného stáhl první doběh českého celku. V té chvíli to znamenalo snížení na 1-5.

Na kopci Česka začínal Viktor Večerka, který první dvě směny udržel Kubu na nule v kolonce doběhů. Třetí směnu však nezačal vůbec dobře a první tři pálkaři Kuby ve směně se dokázali dostat na metu. Navíc po jeho divokých nadhozech Kubánci stáhli první dva doběhy a čeští trenéři tak poslali do hry bullpen. Ten ve zbytku duelu povolil Kubáncům aby stáhli dalších 5 doběhů.

Češi tak prohráli 1-7 a v základní skupině končí s bilancí 1 výhra a 4 prohry. Nyní české hráče čekají boje ve skupině o 7. až 12. místo. Tam si s jistotou zahrají s Nizozemskem. V době psaní článku ještě z druhé skupiny mohli do této skupiny spadnout dva týmy z trojice Jižní Korea, Nikaragua a Panama.

27.9.1234567RHE
Kuba 0 0 3 0 0 2 2 7 8 0
Česko 0 0 0 0 0 1 0 1 2 0

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..