ČeskoMB

MS U23: Po prohře s Nizozemskem mají Češi jistotu 12. místa na turnaji

Pokud chtěli Češi na Mistrovství světa hráčů do třiadvaceti let udržet naději na lepší umístnění, než poslední 12. místo, potřebovali ve čtvrtek večer porazit Nizozemsko. Prohra by jim totiž znemožnila zabojovat o lepší pozici.

Do zápasu ale Češi nevstoupili nejlépe, když soupeř dokázal odskočit do tříbodového vedení hned v úvodní směně. Nejdříve odpálil dvoubodový homerun Junior Martina a o chvíli později stáhl další doběh Dave Janssen. Naštěstí se v dalších směnách z tohoto úvodu dokázal český startér Filip Čapka oklepat a v dalších směnách již Nizozemcům nedovolil dostávat jej pod výrazný tlak.

Čeští pálkaři se v prvních směnách nedokázali prosazovat proti nizozemskému startérovi. Jenže ve čtvrté směně dokázal Marek Chlup odpálit solo homerun a Češi si tak připsali první doběh. Ten evidentně nabudil i zbytek týmu a v páté směně Česko poprvé dokázalo obsadit všechny mety. Ty pak vyčistil Marek Chlup třímetovým odpalem, aby pak doběhl po odpalu Filipa Smoly.

V dohrávce páté směny pustil Čapka na mety dva běžce a tak jej trenéři nahradili Michalem Kovalou. Ten se sice trochu pral s kontrolou nadhozů, ale nakonec nedovolil Nizozemcům, aby dokázali bleskově odpovědět. Naopak byli to Češi, kdo přidal další doběh, když Matěj Vlach stáhl pro šestý doběh Martina Červinku.

Další kritický moment pro českou obranu přišel v dohrávce šesté směny, kdy soupeř po sérií met zdarma od Michala Kovalu a Davida Merganse zaplnili všechny mety. Po další metě zdarma pak snížili a Delano Selassa pak dvoumetovým odpalem zařídil vyrovnání.

V sedmé směně měli Češi dva běžce ve skórovací pozici, ale nedokázali dostat na domácí metu ani jednoho z nich. Naštěstí dohrávku zvládl David Mergans bez potíží a zápas se tak přehoupl do nastavení.

V osmé směně Česku Nizozemci pomohli chybným příhozem po ulejvce Martina Zelenky a to obsadilo všechny mety. Češi touto nabídkou nepohrdli a dokázali doběhnout pro dva body. Bohužel ani toto vedení nestačilo k tomu, aby se svěřenci Vladimíra Chlupa mohli radovat z druhé výhry na turnaji. V dohrávce totiž vyrobili tři chyby v jedné rozehře a Nizozemci tak doběhli pro tři doběhy, které jim zajistili vítězství.

Češi tak před posledním zápasem s Jižní Koreou mají jistotu posledního místa na šampionátu, tedy na stejném místě, jako v roce 2018.

30.9.12345678RHE
Česko 0 0 0 1 4 1 0 2 8 8 2
Nizozemsko 3 0 0 0 0 3 0 3 9 7 2

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..