ČeskoMB

SaBaT Praha vyhrál finále 1. ligy

V sobotu pokračovala finálová série druhé nejvyšší baseballové ligy třetím zápasem a již po něm jsme mohli poznat letošního vítěze 1. ligy. To se nakonec stalo, když SaBaT dokázal i potřetí porazit Techniku Brno.

Technika přitom na svém hřišti do zápasu vstoupila velmi dobře a po dvou směnách vedla nad Pražany 3-0. Ti dokázali první body stáhnout až ve čtvrté směně, kdy zároveň vyrovnali stav utkání na 3-3.

V dohrávce ještě domácí po dvoumetovém odpalu Ondřeje Filipa opět odskočili na rozdíl jednoho doběhu, jenže pátá směna opět patřila SaBaTu. Ten do ní vstoupil ziskem mety zdarma Štěpána Velety a odpalem Michala Kříže. Na to Technika zareagovala střídáním nadhozu, když startujícího Daniela Justa nahradil Vojtěch Slavík. Jenže jeho nadhozy pražským baseballistům potíže nedělali a po metě zdarma pro Mikuláše Hanuše přišel grandslam homerun Marka Černého. SaBaT se tak poprvé v duelu dostal do vedení.

Bylo tak na Kryštofu Dupalovi, jestli hosté dotáhnou duel do vítězného konce. To se nakonec povedlo a startér pražského celku si připsal vítěznou complete game, ve které hodil celkem 126 nadhozů.

SaBaT nakonec zvítězil 9-7 a celou sérii ovládl 3-0 na zápasy. Navrátilec do Extraligy z Kraví hory tak bez několika opor z ciziny i z vlastních řad nedokázal ve finálové sérii urvat ani jednu výhru.

  1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
SaBaT Praha 0 0 0 3 4 0 0 2 0   9 11 2
Technika 1 2 0 1 0 0 2 0 1   7 12 0
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..