ČeskoMB

Czech Baseball Academy se představila na Katalánském týdnu

V termínu od 14. října do 17. října se ve Španělsku odehrál turnaj Catalunya Baseball & Softball week. Na této mezinárodní akci se představili i tři výběry Czech Baseball Academy a rozhodně ostudu neudělali.

Nejlépe si vedl výběr U15, který na turnaji obsadil třetí místo za italským Nettunem a domácím výběrem. Základní skupinou v této kategorii Češi prošli bez prohry, aby pak ve čtvrtfinále porazili nizozemskou Rabbits Academy 9-5. První prohru na turnaji jim nadělili až Katalánci, kteří v sobotu vyhráli 9-5. Češi se tak museli spokojit se zápasem o třetí místo, v němž porazili PUC Paříž vysoko 12-2.

V kategorii U18 čeští mladíci skončili v základní skupině na třetím místě. V zápasech o umístnění ale dokázali porazit švédskou reprezentaci U18 9-5 a italskou Parmu 1-0, což jim vyneslo konečné páté místo.

O příčku lépe skončil nejmladší výběr U12. Ten sice ve skupině skončil na třetím místě, ale ve čtvrtfinále pak porazil nizozemský Amsterdam 12-6. Bohužel v semifinále přišla prohra 5-13 s Deutschland Academy a v zápase o bronz Češi podlehli 7-11 britskému týmu London Archers.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..