MBMLB

MiLB: Týmy budou nově hráčům na farmě poskytovat ubytování

Major League Baseball bude od nadcházející sezony požadovat po farmářských týmech, aby svým hráčům poskytly ubytování. Po posledních dvou szeonách, kdy byl tento problém pálčivějí kvůli pandemii nemoci Covid-19, se hráči v minor league konečně dočkají lepšího standardu.

Hráči farmářských týmů se zejména letos mnohem více stěžovali na nuzné podmínky ohledně bydlení. Hráče při pořizování bydlení provázelo mnoho problémů. Zejména výše nájmů oproti nevelké sumě na výplatní pásce. Dále nemožnost bydlet v rodinách kvůli protokolům Covid-19. A v neposledním řadě hráč nikdy nevěděl, jak dlouho bude na daném místě bydlet, protože kdykoliv mohl být přesunut na jinou úroveň a k jinému týmu.

Jak bude přesně podpora od MLB a týmů pro hráče vypadat není ještě oficiálně zveřejněno, ale každopádně je to krok správným směrem.

“Toto je historické vítězství pro hráče baseballu Minor League, “uvedl v neděli večer výkonný ředitel obhájců Minor Leaguers Harry Marino. “Když jsme v této sezóně začali hovořit s hráči o problémech, se kterými se potýkají, bylo nalezení a zaplacení sezónního bydlení na vrcholu seznamu téměř všech hráčů.”

“Většina hráčů na farmě vydělává méně než 15 000 dolarů ročně a další výplatu obdrží až v dubnu,” řekl Marino. “Dalších šest měsíců budou každý den trávit hodiny tréninkem – jak to vyžaduje smlouva – a zároveň se budou snažit najít druhé a třetí zaměstnání, aby se uživily.” Stejně jako umístění šesti hráčů v bytě se dvěma ložnicemi je toto přežitý model z dávné doby. Hráči MiLB si nemůžou odpočinout, dokud nedostanou dostatečný roční plat, který si zaslouží,“ dodal Harry Marino. Zdá se tedy, že boj baseballistů s vedením klubů MLB na nižších úrovních ještě není u konce. Každopádně hráči dosáhli prvního ústupku. Bude zajímavé sledovat, jestli se dočkají i roční mzdy, či nikoliv.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..