MBMLB

MLB: Astros vyrovnali. Dodgers mají první výhru v sérii

V noci z úterý na středu se odehrály dva zápasy playoff MLB. V nich měli možnost Braves i Red Sox dostat se do trháku, ale nakonec se tak nestalo.

Boston Red Sox – Houston Astros 2-9
Stav série: 2-2

Čtvrtý zápas finálové série Americké ligy byl dlouho vyrovnaný a o vítězi rozhodla až deváté směna. V ní hosté z Houstonu stáhli 7 doběhů a díky tomu vyrovnali sérii.

„To, co jsme udělali v deváté směně, bylo úžasné,“ řekl Jose Altuve. „Jason (Castro) předvedl opravdu dobrým at-bat. Není snadné přijít z lavičky a získat dva opravdu dobré at-baty tak, jak to udělal on.“

Všech sedm doběhů ale přišlo po kontroverzním callu rozhodčího, když Nathan Eovaldi dle záběrů poslal míč za stavu 1-2 pro Castra jasně do strikezóny, ale rozhodčí Laz Diaz míč vyhlásil jako ball. O dva nadhozy později pak Castro stáhl odpalem dva doběhy.

„Musím se na to podívat,“ řekl manažer Red Sox Alex Cora poté, co byl dotázán na call. „Spousta lidí si myslí, že to byl strike.“

Série pokračuje ve středu večer pátým zápasem opět v Bostonu.

Los Angeles Dodgers – Atlanta Braves 6-5
Stav série: 1-2

Ještě před dohrávkou osmé směny to vypadalo, že Braves v Los Angeles získají třetí výhru v sérii a budou krok od postupu do Světové série. Jenže pak přišel tříbodový homerun Codyho Bellingera, jimž domácí vyrovnali na 5-5 a o hcvíli později Mookie Betts dvoumetovým odpalem stáhl pro rozdílový bod Chrise Taylora.

Dodgers přitom do zápasu vstoupili výborně, když Corey Seager v první směně dvoubodovým homerunem poslal domácí do vedení. Jenže víc již Charlie Morton na kopci Braves nepovolil a jeho spoluhráči postupně otočili skóre na 5-2 a již ve čtvrté směně vyhnali z kopce Walkera Buehlera. Dodgers tak znovu museli velmi brzy sáhnout do bullpenu, což pro ně může být menší nevýhodou v dalších utkáních série.

Dodgers tak snížili stav série na 1-2 a je tak jasné, že uvidíme v Los Angeles ještě dva zápasy. Ve čtvrtém by měli na kopci nastoupit Julio Urias a Braves dle manažera Briana Snitkera vsadí na bullpen.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..