MBMLB

MLB: Boston vyrovnal sérii. Braves vyhráli první zápas

V noci ze soboty na neděli se v rámci playoff v severoamerické Major League Baseball odehrály dva zápasy, když se bojovalo i ve finále Národní ligy.

Houston Astros – Boston Red Sox 5-9
Stav série: 1-1

Hosté z Bostonu dokázali domácí tým i fanoušky totálně šokovat hned v úvodu utkání. Nejdříve odpálil grand slam homerun v úvodní směně J.D. Martinez, aby ve druhé směně přidal další grand slam Rafael Devers. V tu chvíli již na kopci stál místo Luise Garcii Jake Odorizzi. Garcia totiž odešel ze hry ve druhé směně kvůli zranění. Aby toho nebylo málo, tak ve čtvrté směně Enrique Hernandez solo homerunem navýšil na 9-0.

V zápase tak bylo vidět hned několik nových rekordů soutěže. Red Sox jsou totiž vůbec prvním týmem historie, který dokázal v utkání playoff zaznamenat dva grand slamy. Kiké Hernandez je fenoménem sám o sobě. V pěti zápasech v řadě má na svém kontě 15 hitů z toho 9 vícemetových a celkem 34 napálených met. To se také v dosavadní historii playoff MLB nikomu v pětizápasovém úseku nepovedlo.

Ačkoliv Red Sox vedli ve čtvrté směně 9-0, tak domácí to nezabalili a dokázali do konce utkání stav snížit na konečných 9-5. Tři z pěti doběhů stáhl Yuli Gurriel.

Celá série se nyní přestěhuje za stavu 1-1 na Fenway Park, kde se bude hrát v pondělí a v úterý. Astros již oznámili, že ve třetím zápase bude na jejich kopci začína Jose Urquidy.

Atlanta Braves – Los Angeles Dodgers 3-2
Stav série: 1-0

Většina odborníků se před finálovou sérií Národní ligy shodovala v tom, že favoritem jsou rozhodně hráči Los Angeles. Jenže Braves jedou letošním playoff s hashtagem #whynotus (proč ne my) a v prvním zápase série dokázali vykročit vítězně. Výrazně se o to postaral mladý Austin Riley, který nejdříve ve čtvrté směně solo homerunem vyrovnával na 2-2 a v dohrávce deváté směny walk-off singlem stáhl pro vítězný doběh Ozzieho Albiese.

Atlantu opět podržel jejich nadhoz, když startér Max Fried v šesti směnách povolil pouze 2 doběhy. Ve zbylých třech směnách pak bullpen pouze dva hity. Naopak Dodgers odehráli celý zápas s relieverami a celkem se na jejich kopci představilo 8 nadhazovačů. Tím posledním, který měl udržet stav 2-2, byl Blake Treinen. Jenže Ozzie Albies se díky blooperu dokázal dostat na první metu, aby pak ukradl druhou a doběhl po již zmiňovaném odpalu Rileyho.

Braves tak vstoupili do finálové série nejlepším možným způsobem a v noci z neděle na pondělí můžou přidat druhý bod. Tentokrát se proti sobě na kopci postaví dva typičtí startéři, když domácí vsadí na Iana Andersona. Na kopci Dodgers by měl stát Max Scherzer.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..