MBMLB

MLB: Dodgers v rozhodujícím utkání NLDS vyhráli

Baseballisté Los Angeles Dodgers vyhráli páté rozhodující utkání divizní série. Ačkoliv jejich výhra u fanoušků baseballu má trochu hořkou pachuť, když zápas skončil kontroverzním rozhodnutím metového rozhodčího.

San Francisco Giants – Los Angeles Dodgers 1-2
Konečný stav série: 2-3

Kdo si jinak přivstal a podíval se na 5. zápas této série, tak rozhodně nelitoval. K vidění bylo možná nejlepší utkání dosavadního playoff MLB. Zejména Logan Webb na kopci Giants předvedl další heroický výkon a pálkaři Dodgers se proti němu opět trápili. Ale paradoxně byli to právě hosté, kdo otevřel skóre, když v šesté směně stáhl Corey Seager svým odpalem Mookieho Bettse. Betts byl jednoznačně nejlepším pálkařem duelu, když z osmi hitů Dodgers zaznamenal polovinu.

Domácí ale v dohrávce dokázali srovnat zásluhou solo homerunu Darina Rufa. Když pak po sedmé směně domácí vystřídali Webba, tak o vítězi měla rozhodnout kvalita bullpenu. V deváté směně Camilo Doval po groundoutu Willa Smitha trefil nadhozem Justina Turnera, jehož pak později stáhl pro doběh Cody Bellinger. Jak se později ukázalo, bylo to pro Bellingera vítězné RBI. Těch má v rozhodujících duelech na svém kontě v kariéře již 5 a v historických statistikách MLB mu tak patří první místo.

Bohužel krásný zápas měl velkou kaňku, která přišla v dohrávce deváté směny. Do ní Dodgers poslali na kopec Maxe Scherzera, jenž měl utkání uzavřít. Jenže po chybě Justina Turnera se s jedním outem dostal na metu Kris Bryant. Scherzer pak striekoutem vyřadil LaMonte Wadeho, aby se pak do boxu postavil Wilmer Flores. Se dvěma strikey přišel dotaz na metového, jestli další nadhoz prošvihl. Ačkoliv kamery ukázaly, že k tomu měl daleko, tak rozhodčí Morales svým kontroverzním rozhodnutím ukončil Giants výbornou sezonu. Dodgers pošesté v řadě vyhráli rozhodující zápas v playoff, což je třetí nejdelší série v historii.

Los Angeles Dodgers tak postoupili do finále Národní ligy, kde vyzvou Atlantu Braves.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..