MBMLB

MLB: Houston a Atlanta postupují. Dodgers si vynutili 5. zápas

V noci z úterý na středu jsme v playoff Major League Baseball poznali další dva postupující do Championship Series. Poslední vzejde z dvojice Dodgers a Giants.

Chicago White Sox – Houston Astros 1-10
Konečný stav série: 1-3

Po třetím zápase série poukazoval reliever Chicaga Ryan Tepera na to, že Astros měli, narozdíl od prvních dvou duelů, mnoho prošvihnutých nadhozů. Chtěl tím upozornit na to, jestli Houston v domácích zápasech nepodvádí, stejně jako v sezoně 2017. Jenže ve čtvrtém utkání vzájemné série pálkaři Astros ukázali, že mají velkou kvalitu a doslova přeštříleli svého soupeře. Po výhře 10-1 si navíc zajistili rozhodující třetí bod a postup do finále Americké ligy, kde se setkají s Bostonem. Bude to tedy opakování ALCS 2018, kdy do Světové série postoupili Astros a nakonec získali mistrovské prsteny.

Atlanta Braves – Milwaukee Brewers 5-4
Konečný stav série: 3-1

V zápase číslo 4 již dokázali pálkaři Brewers po dvou shutoutech konečně stahovat doběhy. K jejich smůle pokaždé, když se dostali do vedení, tak domácí v dohrávce vyrovnali. Rozhodnutí tak přišlo v dohrávce osmé směny, kdy za stavu 4-4 odpálil solo homerun Freddie Freeman. „V kleci jsem před zápasem zkoušel střílet míčky do levého pole opravdu tvrdě a dnes to vyšlo,“ řekl Freeman novinářům po utkání.

Brewers měli v deváté směně k dispozici ještě jeden útok, kdy šel na pálku začátek jejich lineupu. Jenže ten se nedokázal prosadit a utkání skončilo symbolicky strikeoutem Christiana Yeliche. Ten měl být jedním z tahounů Milwaukee v playoff, což se nepotvrdilo. “Je to určitě zklamání,’ řekl Yelich hodinu po zápase. “Vím, že musím hrát lépe.“

Braves si znovu zahrají finále v Národní lize. Na svého soupeře si ale musí ještě počkat. Ten vzejde z dvojice LA Dodgers a SG Giants.

Los Angeles Dodgers – San Francisco Giants 7-2
Stav série: 2-2

Pálkaři Dodgers v prozatímním průběhu divizní série předvádí výkony jako na houpačce. Po slabším výkonu následuje lepší, kdy dokáží svého soupeře jasně přehrát. To se stalo i v utkání číslo 4, kdy domácí šli do vedení hned v první směně a to až do závěru zápasu nepustili. Navíc šest hráčů Dodgers si připsalo po dvou hitech a domácí dokázali stáhnout 7 doběhů. Hostům se naopak nedařilo využívat jejich šance a na metách nechali celkem 7 běžců.

O vítězi série tak musí rozhodnout pátý zápas, který se bude hrát v noci ze čtvrtku na pátek v San Franciscu. V něm Giants s největší pravděpodobností nasadí Logana Webba, který vynuloval Dodgers v utkání číslo 1.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..