MBMLB

MLB: Houston Astros postoupili do Světové série

V noci z pátku na sobotu jsme poznali prvního postupujícího do Světové série. Po výhře 5-0 v šestém utkání finále Americké ligy se jím stal tým Houston Astros.

Houston Astros – Boston Red Sox 5-0
Konečný stav série: 4-2

Houston se v zápase mohl opřít o svého startéra Luise Garciu. Ten se opět prezentoval svým pověstným windupem, ale hlavně skvělými nadhozy a pálkařům Red Sox prakticky nedal šanci. Na kopci vydržel necelých šest směn, ve kterých povolil pouze jeden úspěšný odpal a rozdal celkem 7 strikeoutů.

Hosté vsadili na Nathana Eovaldiho. Ten v 4.1 odházených směnách povolil pouze jeden doběh. Další 4 pak přidali domácí proti relieverům bostonu. Velmi činný byl zejména Yordan Alvarez, který zaznamenal 4 hity a po zápase si odnesl cenu pro nejužitečnějšího hráče série. Tři stažené doběhy měl na svém kontě Kyle Tucker.

Astros tak po třech výhrách v řadě postupují do Světové série. Tu si zahrají potřetí v posledních pěti letech. Jejich soupeřem bude někdo z dvojice Atlanta Braves a Los Angeles Dodgers. Blíže zatím k postupu mají hráči Braves, kteří vedou 3-2 na zápasy. Pokud by postoupili do Světové série, tak bude mít Houston výhodu domácího prostředí.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..