MBMLB

MLB: Začíná Světová série. Napraví si Astros reputaci?

V noci z úterý na středu se rozehraje letošní Světová série Major League Baseball mezi Houstonem a Atlantou. Do ní vstupují baseballisté Astros jako favorité, ale proti Braves je nečeká jednoduchá úloha.

Tým z Houstonu je ve Světové sérii potřetí z posledních pěti sezon. V sezoně 2017 dokonce vybojoval celkový titul, který byl později devalvován prokázaným podváděním. Od té doby tak mnoho Američanů nenazve tým jinak, než Cheatros z Trash-townu. Astros tak mají velkou možnost napravit si trochu reputaci. Musí ale vyhrát bez jakéhokoliv podezření na podvádění. Dle různých diskuzí na internetu se ale zdá, že baseballová komunita více přeje titul Atlantě. Sázkové kanceláře však mají jiný názor a za většího favorita na celkové vítězství pasují právě Houston.

Atlanta se letos probojovala poprvé od roku 1999. Blízko již měla v minulém roce, kdy ve finále Národní ligy nedokázala uspět, navzdory vedení 3-1 nad Los Angeles Dodgers. Letos se oba týmy v NLCS setkaly znovu a opět Braves v jednu chvíli vedli 3-1. Dodgers pak dokázali vyhrát pátý zápas, ale v šestém již Atlanta tažení za postupem dotáhla.

Chtěl jsem tady přidat svůj tip na vítěze, ale stále se neumím rozhodnout. Astros mají aktuálně asi nejlepší ofenzivu v soutěži a pálakři tak budou vytvářet soustavný tlak na nadhazovače Braves. Ti ale eltos v playoff předvádí výborné výkony. Pokud si Eddie Rosario udrží skvělou formu a strhne sebou i další spoluhráče, tak by Atlanta mohla pomýšlet na celkové vítězství. Vůbec se nebudu divit, když o celkovém vítězi rozhodne nastavení v sedmém zápase série.

Již tradičně se budete moct na všechny zápasy podívat živě s českým komentářem na Premier Sport 2 (od O2 TV). Případně pak v nezkráceném záznamu odpoledne od 15:00.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..