MBOstatní

Vedení WBSC je podezřelé z praní špinavých peněz

Velmi nepříjemná zpráva pro baseballovou komunitu se objevila na webu Libertas.sm. Dle tohoto serveru je Světová baseballová a softbalová konfederace WBSC a také její předseda Riccardo Fraccari vyšetřován, kvůli praní špinavých peněz.

V článku od novináře Antonia Fabbriho se zmiňuje, že vedení WBSC mělo být vyslechnuto před sanmarinským soudem 27. září. důvodem měla být předražena zakázka v hodnotě dvou milionů Eur na nákup baseballových míčů od společnosti Teammate Sport International SRL, která se také měla stát partnerem WBSC. V této souvislosti bylo v sídle WBSC ve švýcarském Lausanne zabaveno 258 tisíc Eur v hotovosti na základě předběžného opatření. Podnětem na vyšetřování měla být stížnost od Panamské sportovní federace.

Obhájce zástupců WBSC pan Elia Santim žádal soud o zrušení předběžných opatření. Této žádosti ale nebylo vyhověno. Sanmarinské úřady se domnívají, že existují legitimní obavy, jestli zabavené peníze pocházejí mají legální původ. Bude tedy zajímavé sledovat, jak se tato kauza vyvine.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..