MBOstatní

Venezuela vyhrála Mistrovství světa U23

O jeden rok odložený světový šampionát hráčů do třiadvaceti let je již minulostí. V sobotu se totiž hrály poslední dva zápasy, které určily konečné pořadí na prvních čtyřech místech.

Letošním mistrem se tak stala Venezuela, která porazila domácí Mexiko 4-0. Velkou měrou se na výhře podílel venezuelský nadhazovač Wikelman Ramirez, který odházel complete game a domácím pálkařům povolil pouze tři úspěšné odpaly. Venezuela tak poprvé vyhrála MS této věkové kategorie, když před třemi lety v Kolumbii dosáhla poprvé na medaili. Ta byla za třetí místo.

A právě Kolumbie si z Mexika veze svou první medaili, když v utkání o 3. místo porazila Kubu 5-3. Z kolumbijského týmu vzešel také nejužitečnější hráč celého turnaje, jímž se stal catcher a vnější polař Gustavo Campero.

Český tým na turnaji skončil na posledním 12. místě a žádný z hráčů si neodnesl individuální ocenění. V několika statistikách se Češi dostali mezi pět nejlepších na turnaji. Pouze Jakub Kubica byl v zisku met zdarma nejlepší, když jako jediný získal dvouciferný (11) počet met.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..