MBOstatní

KBO: V neděli se rozehraje Korean Series 2021

V šest hodin ráno středoevropského času se rozehraje první finálové utkání finálové série jihokorejské baseballové ligy KBO. Fanoušci baseballu se tka můžou těšit na další vrchol letošní baseballové sezony.

Posedmé v řadě se do finále probojovali baseballisté Doosan Bears, kteří loni ve finále prohráli s týmem NC Dinos. Z šesti posledních účastí ale dokázali Bears vybojovat 3 tituly, díky čemu jsou druhým nejúspěšnějším celkem historie KBO se 14 tituly. Letos ale nebudou favoritem finále, ačkoliv dokázali ve semifinále projít přes silný tým Samsung Lions. Proti Bears totiž stojí nejmladší tým soutěže KT Wiz, který čeká na svůj první titul v historii klubu. KT Wiz se do KBO zapojili teprve v roce 2015 a na svou první účast v playoff si museli počkat až do minulé sezony. Letos si však Wiz vybojovali první místo po základní části a přímý postup do finále.

Manažer KT Wiz Kang-chul Lee se v sobotu na tiskové konferenci nechal slyšet, že doufá v krátkou sérii. “Pokud se nám podaří chytit momentum hned v úvodu, pak si myslím, že je možné vyhrát sérii 4:0,” řekl Lee. “Jsme hrdí na to, že jsme šampiony základní části a pokusíme se vytvořit nové dějiny.”

O vývoji série může hodně rozhodnout, jestli se do sestavy Bears vrátí nejlepší nadhazovač základní části Ariel Miranda. Nový rekordman soutěže (225 strikeoutů v ZČ) zatím do playoff nezasáhl kvůli problémům s ramenem, ale manažer Doosanu Tae-hyoung Kim avizoval, že by mohl startovat v zápase číslo 3. I tak ale v Bears spíše počítají zranění nadhazovače, což by mohl být pro Doosan problém, pokud by se série natáhla na 7 duelů.

Letos se kvůli pozdnímu startu všechny zápasy Korean Series budou hrát na jediném krytém stadionu v Jižní Koreji. Hostit je bude Gocheok Sky Dome v Soulu, který je domovem týmu Kiwoom Heroes a nabízí kapacitu přes 16 tisíc diváků. Vítěze Korean Series 2021 bychom tak měli poznat nejpozději 22. listopadu. Fanoušci v Evropě můžou všechny zápasy sledovat zdarma na platformě Naver.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..