MBOstatní

Milujeme Baseball slaví 7 let

Stalo se již tradicí, že 12. listopadu bilancuji působení projektu Milujeme Baseball za uplynulý rok. Dnes projekt slaví již sedmé narozeniny a poslední rok přinesl opět nějaké novinky.

Osobně mám za poslední rok radost zejména ze dvou úspěchů. Tím prvním je rozjetí diskuzního fóra na Discordu, to nějž se společně s náma zapojilo 150 fanoušků a další se postupně přidávají. Ukázalo se, že spojování sil má smysl a velké dík patří Zuzaně Ferkové a Jirkovi Vlachovi, kteří do toho šli také. A oba zmínění se nezalekli ani možnosti začít vydávat baseballový magazín. Ten jsme nazvali Triple Play zejména proto, aby evokoval, že se na jeho tvorbě podílíme ve trojici a není to projekt “osamělého střelce.”. Aktuálně máme za sebou dvě vydání a již nyní přemýšlím nad tématy pro jarní číslo. Samozrejmě ani my se nevyhýbáme chybám, ale vaše pozitivní odezva nás motivuje k pokračování v jeho tvorbě. Právě s magazínem se pojí jedna změna i na našem webu, který se spíše změnil na zpravodajský server a články s přesahem budeme publikovat zejména v Triple Play.

Abych nezapomněl, Zuzce Ferkové patří velké poděkování za překlady článků ze světa česko-slovenského baseballu. Ty pomáhájí propagaci českého i slovenského baseballu i za hranicemi. Kupříkladu anglický článek o podpisu smlouvy Vojty Menšíka s Los Angeles Angels si přečetlo více než 400 čtenářů ze zahraničí. Své místo na webu mají také tiskové zprávy českých klubů. Jen je škoda, že většina klubů v této oblasti není vůbec aktivní.

Tento rok jsme vám přinášeli i zpravodajství přímo z Mistrovství Evropy v Itálii. Tam jsme připravili Hlavním úkolem však bylo sbírat materiály pro magazín Triple Play. Přeci jen po sedmi letech fungování projektu můžu s klidem prohlásit, že již Milujeme Baseball nemusí suplovat práci ČBA. To mně těší zejména z důvodu, že sám mám na projekt stále méně času a fanoušci tak nezůstanou ochuzeni o aktuality z českého baseballu.

Pokud jde o osmý rok projektu Milujeme Baseball, tak tentokrát zůstanu více při zemi. Rozhodně se můžete těšit na další dvě čísla magazínu Triple Play. Články na webu budou víceméně pokračovat v režimu současném. Rádi bychom vám přinesli zpravodajství z Mistrovství Evropy v baseballu žen, které se snad v příštím roce již uskuteční. Určitě bych se rád podílel i na zlepšování kvality streamovaných přenosů ze zápasů české Extraligy, ale také z První ligy. Jaká nakonec bude realita ukáže až čas.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem čtenářům i followerům na sociálních sítích. V neposlední řadě také partnerům jako společnost Remax, nebo Snapbacks.cz a podporovatelům na platformě Patreon. Vy všichni máte velký podíl na tom, že projekt stále funguje a neskončil v propadlišti dějin. Děkujeme.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..