MBMLB

MLB: Střípky z offseason (16.11.2021)

Pro mnohé fanoušky Major League Baseball je offseason jednou z nejzajímavějších části baseballového roku. Důvodem jsou nové podpisy, konce kariéry a další spekulace. I proto se podíváme na pár zajímavých podpisů z posledních dvou dní.

Eduardo Rodríguez

Embed from Getty Images

V pondělí přišel první zajímavý podpis, když se s Detroit Tigers domluvil nadhazovač Eduardo Rodriguez. Obě strany podepsaly kontrakt na 5 let v hodnotě 77 milionů dolarů. Ten má také zahrnovat no-trade klauzuli a výkonnostní bonusy.

Do Detroitu tak přichází nadhazovač, který v uplynulé sezoně zaznamenal ERA 4.74 a 185 strikeoutů ve 157.2 odházených směnách. V playoff pak v dresu Red Sox přidal další tři starty. Sezonu 2020 Rodriguez vynechal kvůli zánětu srdce, který byl následkem prodělané nemoci Covid-19. Detroit tak s příchodem Rodrigueze bude mít velmi zajímavou rotaci, v niž budou také talentovaní mladíci Casey Mize, Tarik SkubalMatt Manning.

José Berríos

Embed from Getty Images

Berrios je dalším nadhazovačem, který podepsal víceletou smlouvu, když se domluvil s Torontem na 7 let, v niž si vydělá 131 milionů dolarů. Kanadský tým tak zúročil výměnu, kterou udělal v závěru přestupního období s Minnesottou, jejíž dres José předtím oblékal. V sedmadvaceti letech má nejlepší roky pravděpodobně stále před sebou a v Torontu doufají, že minimálně naváže na letošní výkon, kdy ve 192 směnách měl ERA 3.52 a 204 strikeoutů.

Noah Syndergaard

Embed from Getty Images

New York Mets sice nabídli Syndergaardovi kvalifikační nabídku v hodnotě 18,4 milionů dolarů, ale ten nakonec zamíří na západní pobřeží. Los Angeles Angels mu totiž nabídli 21 milionů na jeden rok, na což Syndergaard přikývl. Otázkou bude, jak na tom devětadvacetiletý nadhazovač bude, protože za poslední dvě sezony v MLB odházel pouze dvě směny. Nejdříve podstoupil v březnu 2020 operaci Tommyho Johna. Když se pak v květnu letošního roku chystal na návrat do kolotoče MLB, tak jeho snahu překazil zánět v lokti a nakonec se dostal do hry až v závěru sezony, kdy odházel po jedné směně v zápasech proti Miami a Atlantě. Pokud ze svého umění nic neztratil, tak by mohl být jeho podpis pro Angels obrovským přínosem.

Seiya Suzuki

Embed from Getty Images

Zdá se, že do MLB míří další skvělý Japonec. Seiya Suzuki totiž požádal svůj klub Hirošima carp, aby mu umožnil jednat s týmy z nejlepší ligy světa a ten mu to umožnil. A očekává se, že zájem o tohoto hráče určitě bude. V japonské NPB má v devíti odehraných sezonách pálkařský průměr .315. Na turnaji Premier12 v roce 2019 byl dokonce vyhlášen nejužitečnějším hráčem, když měl na pálce průměr .478.

Mets mají nového GM

Embed from Getty Images

Tedy, oficiálně ještě nemají, ale zámořská média mají jasno. Měl by se jim stát bývalý Generální manažer Los Angeles Angels Billy Eppler. Po roce, kdy tuto pozici v týmu nikdo nezastával, by se měli Mets konečně dočkat.

Julio Lugo

Embed from Getty Images

Dnešní přehled zakončíme nepříliš pozitivní zprávou. V pondělí totiž den před svými 46 narozeninami umřel vítěz Světové série z roku 2007 Julio Lugo. Dominikánský baseballista v MLB odehrál celkem 12 sezon, kdy si prošel celkem sedmi týmy. Naposledy oblékl v nejlepší lize světa dres Atlanty v roce 2011.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..