MBMLB

MLB: Wander Franco podepsal rekordní smlouvu

Dvacetiletý Dominikánec Wander Franco odehrál v nejlepší baseballové lize světa pouze 70 zápasů, ale již nyní dle zámořských médií podepsal rekordní kontrakt pro hráče, který odehrál v MLB pouze jednu sezonu.

Franco tak překonal rekord Ronalda Acuni Jr., který podepsal dosavadní rekordní smlouvu, aniž by měl na kontě víc než jednu odehranou sezonu MLB. Acuna Jr. podepsal s Atlantou na 8 let a vydělat si dle kontraktu může “pouze” 100 milionů dolarů. To Wander Franco se upsal Tampa Bay Rays na 11 let a vydělat si může víc než dvounásobek toho co Acuna Jr. Základní kontrakt totiž zní na 11 sezon a 182 milionů dolarů. Ten ale zahrnuje i opci na dvanáctý rok za 25 milionů a další příplatky pokud se umístí v TOP 5 hlasování o MVP Americké ligy po roku 2028. Celkově si tak může přijít až na 223 milionů dolarů.

Wander Franco v uplynulé sezoně skončil třetí v hlasování o nejlepšího nováčka roku v Americké lize za týmovým kolegou Randym Arozarenou a Luisem Garciou z Houstonu. Zaznamenal také šňůru 43 utkání, v nichž se dostal na metu, čímž vyrovnal rekord Franka Robinsona z roku 1956 pro hráče, který ještě nedovršil 21 narozeniny. V playoff byl anvíc excelentní a v sérii proti Boston Red Sox měl pálkařský průměr .368 se dvěma homeruny.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..