MBMLB

Podpisové šílenství v MLB

Protože v noci z úterý an středu skončí stávající Kolektivní smlouva mezi MLB a MLBPA a nikdo neví, jak dopadnou další jednání, tak kluby i hráči narychlo domlouvají nové kontrakty. Zejména v pondělí se s nimi roztrhl pytel. Pojďme se proto podívat, co vše se na trhu volných hráčů semlelo.

Megakontrakt Scherzera

Embed from Getty Images

Fanoušci New York Mets čekali, že s příchodem nového majitele Stevea Cohena, že klub bude podepisovat a přeplácet ty největší hvězdy soutěže. Jenže dlouho se tak nedělo. Vše změnil až pondělní kontrakt s nadhazovačem Maxem Scherzerem. Ten se s klubem domluvil na roční smlouve v odnotě 130 milionů dolarů. Díky tomu si přijde na 43,3 milionů ročně, což je nový rekord soutěže. Sedmatřicetiletý hráč letos v dresech Nationals a Dodgers ukazoval, že stále patří ke špičce soutěže, když zaznamenal 236 strikeoutů a ERA 2.46. v 179.1 odházených směnách. V playoff naskočil do dalších čtyř dulů, v nichž povolil 4 doběhy a jeho ERA je 2.16.

Mets kromě Scherzera v uplynulém týdnu podepsali čtyřletou smlouvu se Starlingem Martem. Na kontraktech se domluvili také s dvojicí Eduardo EscobarMark Canha. Zdá se, že očekávání fanoušků budou před nadcházející sezonou o něco vyšší.

Rangers výrazně posilují

V posledních letech byl ze dvou týmů ve státu Texas tím výraznějším Houston Astros. To se však po této zimě může změnit. Majitelé Rangers se vrhli do velkých nákupů a neváhají utrácet peníze na ty nejlepší hráče. V uplynulém týdnu do svých služeb získali 4 výrazné posily, kterým rozdali kontrakty v celkové hodnotě 561.2 milionů dolarů. Největší díl si z této částky ukrojil dlouholetý hráč Dodgers Corey Seager. Ten se s Rangers domluvil na desetileté smlouvě v hodnotě 325 milionů dolarů.

Kromě Seagera se v týmu objeví také Marcus Semien, jenž se upsal na 7 let v hodnotě 175 milionů. Zdá se tedy, že střed vnitřního pole budou mít v Texasu na dlouhé roky vyřešen. Rangers posílili také na nadhozu, když s týmem podepsal čtyřletou smlouvu Jon Gray, jenž v posledních eltech dováděl dobré služby v Denveru. Aby byl výčet posil kompletní, tak nesmíme zapomenout na vnější polaře Kole Calhouna. S ním Rangers podepslai roční smlouvu.

Robbie Ray míří do Seattlu

Letošní držitel ceny pro nejlepšího nadhazovače Americké ligy mění dres. Robbie Ray totiž bude působit v Seattlu, se kterým se domluvil na pětileté smlouvě v hodnotě 115 milionů dolarů. Ta obsahuje také možnost odstoupení od smlouvy po třech letech. Třicetiletý Ray letos v Torontu odházel 193.1 směn, v nichž zaznamenal ERA 2.84 a 248 strikeoutů. Jeho místo v rotaci Blue Jays zabere Kevin Gausman, jenž podepsal podobný kontrakt s kanadským celkem.

Alex Cobb má nový tým

Ještě to není oficiální, ale podle zámořských médií by měl nadhazovač Alex Cobb zamířit do San Francisca. Obě strany prý mají brzy podepsat novou smlouvu. Zkušený nadhazovač se v psoledních letech trápil kvůli zraněním, které jej limitovaly v počtu odházených směn. V uplynulé sezoně již ale dokázal v dresu Angels hodit 93.1 směn a jeho ERA byla slušných 3.76. Cobb by tak měl mít místo v rotaci vedle trojice Logan Webb, Anthony DeSclafaniAlex Wood.

Daniel Hudson podepsal s Dodgers

V posledních letech byli Dodgers vždy na trhu volných hráčů hodně aktivní. Letos to však z jejich pohledu příliš neplatí. V pondělí se ale domluvili na roční smlouvě s relieverem Danielem Hudsonem v hodnotě 7 milionů dolarů. Hudson nepřichází do neznámého prostředí, protože v klubu působil již v roce 2018. Následně to vzal přes Toronto, Washington a San Diego, aby se vrátil opět do Los Angeles.

Braves posílili bullpen

Poslední vítěz Světové série Atlanta Braves získal novou akvizici do svého bullpenu. Tou je zkušený reliever Kirby Yates, jenž do klubu přichází na dva roku. Braves mu za jeho služb dle smlouvy zaplatí 8,25 milionů dolarů. Pokud y byl klub s jeho službami spokojen, tak může uplatnit opci i pro rok 2024. Yates se tak vrátí do kolotoče MLB po roční nucené pauze po operaci Tommyho Johna, když se zranil letos na jaře v průběhu Spring Training. Pokud se dokáže Yates vrátit ve formě, jakou měl v letech 2017 až 2019, tak to bude pro Braves výborný podpis za slušné peníze.

Marlins získali Stallingse

Držitel letošní Zlaté rukavice na pozici catchera Jacob Stallings se stěhuje z Pittsburghu. Klub jej totiž vyměnil do Miami, aby za něj získal trojici hráčů – nadhazovači Zach ThompsonKyle Nicolas a vnější polař Connor Scott. Stallings přinese do týmu Marlins zkušenosti a výbornou defenzivní práci Dle Baseball Prospectus a FanGraphs patří mezi nejlepší catchery pokud jde o”rámování” a blokování nadhozů do země. V uplynulé sezoně měl také slušná čísla na pálce (.251/.331/.374). Pro nadhazovače Miami je jeho angažování velmi dobrá zpráva.

Baez do Detroitu

Již v úterý ráno našeho času přišel Jon Morosi se zprávou, že Javier Baez by měl podepsat několikaletý kontrakt s Detroit Tigers. Osmadvacetiletý Dominkánec by tak oblékl již třetí dres v MLB, když většinu kariéry strávil v týmu Chicago Cubs, pouze na závěr uplynulé zamířil do New York Mets. Zámořská média mluvili o velkém zájmu Tigers o spojku Houstonu Carlose Correu. Ten zatím stále nemá nový klub, ale vnitřní pole vyztuží Javier Baez, jenž na této pozici v sezoně 2020 získal Zlatou rukavici. Mimo spojky však může působit také na druhé a třetí metě, takže podpis Correy stále přichází v úvahu.

Ve světle současné situace ohledem konce Kolektivní smlouvy můžeme očekávat, že v úterý uvidíme další várku podpisů. Nezapomeňte, že všechny aktuální přestupy a podpisy volnch hráčů, najdete také na našem webu ZDE. K dění ohledně samotné Kolektivní smlouvy vám přineseme v blízké době samostatný článek.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..