MBOstatní

Pohár Mistrů 2022 se bude hrát v Německu

Nizozemský server Dutch baseball hangouts přišel s informací ohledně místa, kde se bude hrát příští nejprestižnější evropský klubový pohár. Ten by měl hostit německý Bonn. Hrát by se mělo v termínu od 7. června do 12. června.

Pohár Mistrů se tak vrací do Německa poprvé od roku 2017, kdy se turnaj hrál v Regensburgu (Režnu). Poslední ročník se odehrál poprvé na území České republiky, když se zápasy hrály na hřištích v Ostravě a Frýdku-Místku. V něm se do finále probojoval právě tým BonnCapitals, který ale podlehl italskému celku Parmaclima 4-6.

Český baseball bude mít poprvé na turnaji dvounásobné zastoupení, když druhou místenku na turnaji vybojovali vítězství v CEB Cupu baseballisté brněnských Draků. Ti si také jako poražený finalista v Poháru Mistrů zahrají. Spolu s nimi si účast vybojovali také letošní mistři Extraligy Arrows Ostrava.

Poprvé budou mít na turnaji zastoupení pouze 4 soutěže, když dva místa kromě České republiky mají také Nizozemci (L&D Amsterdam Pirates, Curaçao Neptunus, Italové (San Marino, ParmaClima) a domácí Němci (Heidenheim Heideköpfe, Bonn Capitals).

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..