ČeskoMB

U18: Novým trenérem juniorské reprezentace je Ján Jablonka

Po povýšení Davida Winklera do nového realizačního týmu Pavla Chadima při mužském národním týmu bylo jasné, že jeho místo bude muset zastat někdo jiný. Novým lodivodem reprezentace hráčů do osmnácti let se tak stal Ján Jablonka. Tuto změnu oznámila Česká baseballová asociace na svých sociálních sítích.

Ján Jablonka má za sebou bohatou hráčskou kariéru v brněnských klubech, kde si v patnácti sezonách prošel týmy Techniky, Draků, Hrochů i již neexistujících MZLU Express. Naposledy se v české nejvyšší soutěži objevil v sezoně 2017. Po skončení kariéry je Jablonka aktivní jako trenér. V uplynulém roce vedl jako hlavní trenér v klubu brněnských Hrochů kategorie U18 a U21. Se starší kategorií získal druhé místo v Extralize U21, když ve finále Hroši prohráli s Draky 1-3 na zápasy. V kategorii U18 skončili Hroši na 3. místě. Stejné místo pak Hroši pod jeho vedením získali na Mistrovství České republiky.

Zkušenosti má také s vedením národního týmu, když v roce 2017 byl asistentem Pavla Chadima u reprezentace U23. Ta nakonec na domácím evropském šampionátu vybojovala stříbrné medaile, když podlehla v památném finále Nizozemsku až v nastavení.

Ján Jablonka © Fotobanka ČBA
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..