ČeskoMB

Jan Tomek ukončil hráčskou kariéru a jde trénovat k Hrochům

V pouhých devětadvaceti letech se rozhodl ukončit hráčskou kariéru nadhazovač Jan Tomek. Od baseballu však neodchází a nově bude působit jako trenér kadetského týmu brněnských Hrochů.

Odchovanec severomoravského klubu Klasik Frýdek-Místek se tak svým způsobem vrací do prostředí, které mu není úplně neznámé. V minulosti totiž působil v celku MZLU Express Brno, který se dva roky po jeho přestupu k Drakům sloučil s Hrochy Brno. Tentokrát ale bude v klubu odevzdávat své zkušenosti mladým nadějím.

Pro klubový web Hrochů také uvedl, proč se rozhodl pověsit spikey na hřebík a dal se na trenérskou dráhu: „Minulou zimu jsem se vážně zranil, urval jsem si achilovku. Nakonec jsem ale odehrál téměř celou sezónu. Všechno se to na mě podepsalo hlavně z psychické stránky a rozhodl jsem se pro změnu. Jako hráče mě baseball vyčerpával a už mi to nepřinášelo tolik radosti jako dříve.”

Honza se tak po šesti strávených v Nizozemsku, Austrálii a Německu vrací zpátky do České republiky. Uvidíme, jestli bude i jeho trenérská kariéra minimálně stejně úspěšná, jako ta hráčská.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Jeden myslel na “Jan Tomek ukončil hráčskou kariéru a jde trénovat k Hrochům

  • Zajímavá informace a pro mě novinka, přitom Honzu dlouho znám. Ten pocit, že se člověk zraní a tělo nefunguje jako dřív. Téměř nelze vystoupit z rozjetého vlaku a hráč to sám ani nechce připustit. Přijde tíha, ztráta výkonnosti nebo je jen mnohem, mnohem náročnější se udržovat – časově i finančně to hraničí s profesionálním životem sportovce v amatérských podmínkách (práce a rodina na první místě). Těžko to člověk nechá vyplout na povrch. Kolikrát to může vypadat, že to je v pohodě a sám tomu věří. Co a jak dělat fyzicky, jak se k tomu postavit v hlavě a jaké je správné řešení, aby si člověk udržel ze začátku výkonnost, ale hlavně zdraví. Je to velká zkušenost i komplexní téma pro baseball, protože nejsme “vzdávači” a tak tahle situace může přijít v jakémkoli věku… No… Hroši dokázali nastavit systém a ví, co mají hračům a trenérům nabídnout, aby to dávalo smysl pro obě strany. Dnes jsou jim snad i ostatní kluby v patách. Honzovi přeju, aby se mu splnilo očekávání a i on naplnil očekávání nového klubu, i když bych ho viděl mnohem raději ve Frýdku-Místku 🙂

    Reagovat

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..