ČeskoMB

EXL: David Mergans odchází do Itálie

Mladý talentovaný nadhazovač vicemistrů baseballové Extraligy David Mergans mění dres. V letošní szeoně již nebude působit ani v Extralize, ale odchází do italské Serie B, kde bude oblékat dres milánského týmu Milano Baseball 1946.

Brněnský klub tak pro letošní szeonu přichází o hráče, který měl být součástí jejich rotace. V minulém roce měl přitom v základní části ERA 1.71 ve 42 odházených směnách a přidal také 40 strikeoutů.

“Dostal jsem se k ní úplnou náhodou, jeden den mi napsal jeden skaut, jestli bych si nechtěl zahrát v cizině, napsal jsem, že ano ale nějak jsem si z toho naděje nedělal a najednou přišlo pár nabídek z italské ligy a nejvíce mě zaujala právě ta z Milana, tak jsem si řekl proč ne. Bude to ohromná zkušenost,” řekl mladý reprezentant pro klubový web.

Milánský klub má bohatou historii, když vznikl již v roce 1946 a může se pochlubit celkem 8 tituly mistrů Itálie. Třikrát vyhrál také evropský pohár Mistrů. Poslední velké vítězství je datováno ale do roku 1992, kdy milánští vyhráli Superpohár CEBu. V roce 2003 přišel finanční krach a tým se propadl až do Serie C1. V minulém roce se rámci rozšíření Serie A vrátil mezi elitu, ale ve své divizi skončil poslední s bilancí 2 výhry a 14 proher. V letošním roce bude tým působit ve skupině A v Serie B.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..