ČeskoMB

EXL: Marek Rejman odchází do Techniky Brno

Zdá se, že si Marek Rejman prodlouží svou hráčskou kariéru o další rok. Dle serveru baseball.cz totiž odchází na hostování do brněnské Techniky.

Nejstarší z trojice veteránů (Rejman-Budský-Navrátil) osláví letos v červnu již padesáté narozeniny a v české baseballové Extralize (od roku 1993) již nastoupil ve dvaceti sezonách. Letos tak načne již třetí desítku. Tentokrát v dresu brněnské Techniky, která se vrací do Extraligy po roční pauze. Pro Rejmana to ale není první působení v Brně, když v minulosti oblékal dres MZLU, kde se mimo jiné setkal například s Alešem Navrátilem, Davidem Winklerem, nebo Pavlem Chadimem. A v roce 2014 dokonce hrál i za Techniku.

Dle dostupných statistik má Marek Rejman v české Extralize pálkařský průměr .290. Bohužel pro něj ale nejsou k dispozici statistiky z let 1993 a 1994, kde je známo, že odpálil také celkem 17 homerunů. Z toho 12 v roce 1994, což je jeho kariérní maximum v jedné sezoně. Rejman je také členem českého Klubu homerunářů.

V minulém roce naskočil v základní části do čtrnácti utkání s pálkařským průměrem .242. V TOP 6 nastupoval již spíše pouze jako pinch-hitter, ale i tak zaznamenal 2 hity ze sedmi at-bat. V mnoha utkáních figuroval jako trenér na první metě.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..