MBOstatní

Frontier League zavede “náhlou smrt” v nastavení

Velmi zajímavou novinku vyzkouší v eltošní sezoně nezávislá liga Frontier League, která je partnerem Major League Baseball. Změna se týká nastavených směn.

Nově budou týmy v první nastavené směně hrát dle pravidla, kdy na druhou metu postaví útočící celek běžce. Tady tedy velká změna nebude. Pokud by se ale v této směně nerozhodlo, tak v další pak přijde revoluční novinka, tzv. “náhlá smrt”.

Domácí manažer dostane na výběr zvolit si, jestli bude hrát na pálce, nebo v obraně. Pálící mužstvo pak postaví na první metu běžce a bude mít tři outy na to, aby ho dostalo na domácí metu. Tím by útočící tým ukončil zápas ve svůj prospěch. Pokud by ale obrana nepovolila za tři outy ani jeden doběh, tak by si výhru připsal bránící tým.

Pro Frontier League není neobvyklé, že zkouší netradiční změny pravidel. V minulém roce rozhodovalo vyrovnané zápasy Homerun Derby. To sice bylo atraktivní pro diváky, ale manažerům se nelíbilo. Výsledek byl totiž závislý od toho, jak kvalitní měly týmy člověka, jenž hráčům nadhazoval. “Máte osm nadhozů. Pokud nemáte chlápka, který hází strikey, tak máte problém,” vysvětlil nevýhodu Andy McCauley, manažer týmu Evansville Otters.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..