ČeskoMB

Možná posila pro reprezentaci. Eric Sogard již má český pas

Český baseball stále hledá možnosti, jak výrazně posílit národní tým i o případné hráče s českými kořeny. Kvůli českým zákonům, které jsou v problematice občanství jedny z nejpřísnějších v Evropě, to ale mají zástupci ČBA mnohem složitější, než soupeři. Nyní ale přichází velmi dobrá zpráva.

Jak potvrdil pro server iDnes.cz nový manažer národního týmu Pavel Chadim, tak dlouholetý hráč MLB s českými kořeny Eric Sogard má již ve Washingtonu připraven český pas. “

„Na české ambasádě ve Washingtonu už je pas pro něho připraven,“

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/ostatni/pavel-chadim-baseball.A220115_646095_sporty_tof

Starší z bratrského dua Sogardů je aktuálně volným hráčem a není vázán u žádného z celků MLB. V pětatřiceti letech již má na svém kontě 815 utkání v nejlepší baseballové lize světa, kde se může na pálce pochlubit s čísly .246/.313/.338 a 26 homeruny. Nejvíce utkání odehrál na druhé metě. V MLB začínal v roce 2010 v organizaci Oakland Athletics a zatím poslední sezonu odehrál v dresu Chicago Cubs.

Jméno Eric Sogard se ve spojitosti s českou reprezentací zmiňovalo již mnohokrát, ale zatím na sebe český dres neoblékl. Naopak jeho mladší bratr Alex reprezentoval Česko v roce 2016 na turnaji World Baseball Classic.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..